Citim bolile după dinți… Doctorii sunt surprinși de exactitatea acestei metode

 

Nu numai testele, ci și… dinții ne pot spune despre bolile organelor interne. Unui medic dentist cu experiență îi este suficient să se uite în gura pacientului pentru a înțelege în ce stare sunt inima sau tractul gastro-intestinal al acestuia.

Cum funcționează această metodă și este posibilă depistarea bolilor doar prin examinarea dinților?

Mulți dintre noi cunosc sentimentul durerii insuportabile de dinți, când ai impresia că te doare totodată și capul, și inima, și stomacul. Există mulți oameni pe care nu-i salvează de apariția cariilor și de alte patologii dentare nici pasta de dinți de înaltă calitate, nici periuțele profesionale, nici apa de gură, nici chiar vizitele regulate la dentist. Care este oare explicația pentru aceste situații? Poate că nu este suficient să tratăm doar dinții, ci este nevoie să examinăm și starea de sănătate a altor organe? Pentru medicii care practică metode neconvenționale de tratament, nu există dubii în această direcție – ei cunosc fiecare dinte cu ce organ este corelat.

Astfel, problemele legate de vezica biliară pot duce la pierderea unuia dintre molari (al șaptelea dinte din spate), iar caninii care dor mereu avertizează despre colecistită sau amenințarea unei hepatite.

Dacă există o corelație între dinți și diferite organe, este aproape imposibil de dovedit, susține medicina academică. „Orice dinte care are probleme, poate da complicații la nivelul altor organe”, arată chirurgul parodontal Valery Kaminsky, dar este imposibil să vorbim despre o relație directă dintre un anumit dinte și un anumit organ.

Punctul de vedere al medicinei oficiale și cel al medicinei holistice sunt opuse, și fiecare dintre noi alegem ce anume să credem, dar nu face rău niciodată să cunoaștem poziția ambelor părți.

Diagnosticul după dinți

Chiar și daunele minore ale structurii unui dinte pot spune foarte multe despre starea organelor care îi sunt asociate. Desigur, numai un specialist și un examen detaliat vor oferi o imagine completă cu privire la eventualele afecțiuni pe care problemele stomatologice le semnalează (pornind de la legătura dintre dinți și organe). Dar puteți efectua chiar voi înșivă o examinare preliminară a danturii și apoi să corelați cu simptomele pe care le aveți.

Pentru aceasta, este recomandat să fie luate în considerare următoarele aspecte:

– Incisivii superiori și inferiori arată starea rinichilor, a vezicii urinare, a urechilor și a organelor aparatului reproducător. Starea lor proastă poate indica pielonefrită cronică, cistită, otită, amigdalită, osteocondroză și chiar afecțiuni ale prostatei.

– Caninii sunt corelați cu ficatul și vezica biliară, afectarea lor semnalizând o eventuală colecistită sau hepatită.

– Molarii mici (premolarii) sunt în legătură cu plămânii și intestinul gros. Problemele lor pot fi cauzate de disbacterioză, colită, alergii, bronșită cronică sau pneumonie.

– Molarii mari (molarii) au legătură cu stomacul, splina și pancreasul. În consecință, posibilele boli corelate cu afectarea lor sunt: gastrita, ulcerul, pancreatita, anemia, amigdalita, tulburări ale sistemului endocrin, ateroscleroza, varicoza și altele.

– Măselele de minte reflectă starea inimii, a vaselor sangvine și a intestinului subțire. De aceea, chiar și un dentist poate ajuta în tratamentul bolilor coronariene și chiar a bolilor cardiace.

Durerea articulară se reflectă în starea dinților din față ai maxilarului superior și inferior.

Dacă e să ne îmbolnăvim – atunci împreună

Așa cum dinții se strică adesea din cauza tulburărilor și bolilor organelor interne, există și o legătură inversă: problemele stomatologice duc la rândul lor la apariția a diferite afecțiuni ale organelor.

Se știe că durerea de dinți poate provoca dureri de cap teribile. Chiar și cele mai obișnuite carii pot provoca migrene prelungite. Problemele parodontale (ale gingiilor) contribuie la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, iar pulpita (inflamația nervului dentar) provoacă gastrită, colită și colecistită.

Poziția medicinei clasice

Din punct de vedere al medicinii oficiale (academice), orice dinte inflamat, care este o sursă de infecție, reprezintă un pericol pentru întregul organism.

„Dinții problematici (cu carii, distruși sau demi-distruși) duc la scăderea generală a imunității sau la apariția unor infecții în alte organe”, explică dentistul Elena Legheza. Dar legătura dintre dinți și boală nu este demonstrată întotdeauna. Putem spune cu siguranță că, având un dinte inflamat, produsele alimentare ajung în tractul gastro-intestinal împreună cu toxinele bacteriene. Acest fapt provoacă o varietate de boli (în funcție de starea imunității persoanei), de la indigestia obișnuită, până la gastrită. Dar niciun medic stomatolog obișnuit nu va face legătura între afectarea incisivilor și osteocondroză.

Vârsta este un factor cheie pentru diagnostic

Potrivit statisticilor, aproximativ 95% dintre oameni au carii. În funcție de ce dinte este afectat, la ce vârstă și în ce măsură, specialistul poate diagnostica la pacient dezvoltarea unei boli grave. De exemplu, diabetul zaharat în stadiile inițiale se poate manifesta, de asemenea, ca boală a gingiilor. Medicul stomatolog poate fi primul medic care depistează diabetul la o persoană, din cauza înrăutățirii bruște a stării gingiilor.

Un exemplu clasic de legătură a dinților cu organele interne este așa-numitul dinte ficat, când din cauza patologiei stomacului sau a ficatului (aceeași gastrită, pancreatită etc.) se distrug dinții. Dar medicii stomatologi cunosc și alte legături.

Există trei perioade de viață ale dinților. De aceea, diagnosticul corect depinde de vârsta pacientului.

În tulburări ale tractului gastro-intestinal și ale ficatului

La copii de 8-10 ani sunt afectați în primul rând molarii și dinții frontali (primul, al doilea și al treilea, de sus și de jos), iar la adulți, în primul rând se distruge al șaselea și al șaptelea dinte.

În patologii ale sistemului respirator
La copiii cu adenoizi, amigdale și polipi sunt afectați dinți unu și doi ai maxilarelor superior și inferior și, mai rar, caninii. La adulți, bronșita, pneumonia și chiar astmul se reflectă în dinți unu și doi de pe ambele maxilare.

Boli ale sistemului urinar

La adolescenți și până la vârsta de 25 de ani, bolile aparatului urinar sunt corelate cu dinții patru și cinci de pe maxilarul inferior. La adulți, încep să apară boli la dinții cinci și șase de pe ambele maxilare.

Citiți și:

Citiți, s-ar putea să vă cadă… plombele! O nouă teorie încearcă să schimbe optica despre cariile dentare

Lipsa unei nutriţii adecvate – adevărata cauză a apariţiei cariilor

Câteva remedii naturiste simple şi eficiente pentru ameliorarea durerilor de dinţi

 

yogaesoteric
14 septembrie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More