Compania farmaceutică Gilead retrage două loturi de Remdesivir: Unele loturi conțin urme de particule de sticlă, care pot provoca accident vascular. Confirmarea FDA

Compania biofarmaceutică Gilead a anunțat în luna decembrie o retragere la nivel național a două loturi de Remdesivir. De asemenea, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a împărtășit anunțul pe site-ul său, așa cum se obișnuiește pentru astfel de retrageri.

Retragerea medicamentelor de pe piață nu este ceva neobișnuit, iar în ultima vreme am asistat la câteva astfel de măsuri. Atunci când producătorii descoperă probleme legate de anumite produse, cum ar fi o dozare incorectă, ei retrag medicamentul pentru a preveni ca acesta să dăuneze pacienților. Dar aceasta a fost prima dată când am văzut o retragere de top a medicamentului covid-19, relatează Boy Genius Report.

Remdesivirul a fost primul medicament aprobat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Spre deosebire de alte retrageri recente, avertismentul privind remdesivirul nu se referă la doză. În schimb, compania biofarmaceutică Gilead Sciences a descoperit că unele loturi de medicament conțin urme de particule de sticlă.

Inutil să mai spunem că acest fapt poate prezenta riscuri semnificative pentru sănătatea pacienților. De asemenea, spre deosebire de alte retrageri recente de medicamente, totuși, acest medicament destinat pentru tratarea covid-19 nu este ceva ce aveți acasă. Remdesivirul poate fi administrat doar prin injectare la un spital.

Compania a explicat că a decis retragerea medicamentului covid-19 după ce a investigat o plângere a unui client. Unele fiole conțineau particule de sticlă, care pot reprezenta un risc pentru sănătatea pacienților. Particulele de sticlă pot ajunge uneori să contamineze produsele, ceea ce duce la retrageri atunci când sunt descoperite.

Gilead explică: „Administrarea unui produs injectabil care conține particule de sticlă poate duce la iritații sau umflături locale ca răspuns la materialul străin. Dacă particulele de sticlă ajung în vasele de sânge, acestea se pot deplasa către diverse organe și pot bloca vasele de sânge din inimă, plămâni sau creier, ceea ce poate provoca un accident vascular cerebral și poate duce chiar la deces”.

Citiți și:
Dezvăluiri uimitoare: „Protocolul lui Arafat cu Remdesivir și Kaletra a omorât sute de oameni. Și confirm eu, că sunt în sistem”
Corupția din industria farmaceutică este reală, nu conspirație!
Johnson&Johnson retrage de pe piață cinci creme de protecție solară cancerigene. Produsele se vindeau și în România

 

yogaesoteric
16 aprilie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More