Profesorul Didier Raoult: „Corupția din industria farmaceutică este ceva real, nu o conspirație”

Potrivit profesorului Didier Raoult, directorul IHU Méditerranée Infection, corupția legată de industria farmaceutică este o realitate. Pentru el, este esențial să fie din nou stabilită „separarea strictă între activitățile publice și legăturile de interes cu industria”.

Mă amuză foarte mult să aud despre conspirație. Laboratoare mari precum Gilead, AstraZeneca, Pfizer sau GSK au fost toate condamnate pentru corupție. Poate că nu mai fac asta, este posibil, dar… compania Gilead a fost amendată cu 97 de milioane de dolari, Pfizer a fost trimisă în judecată pentru un prejudiciu de 60 de milioane de dolari după decenii de corupție, iar AstraZeneca a fost dat în judecată pentru 5,52 milioane de dolari, tot pentru corupție.”

„Doar nu credeți că inventez corupția legată de industria farmaceutică!”

Publicațiile științifice reprezintă o industrie foarte profitabilă. O parte semnificativă din veniturile revistelor științifice provine direct din industria farmaceutică. Corupția este precum mecanica fluidelor: nu dai cuiva bani dacă nu te aștepți la un serviciu. Acest fapt există și face parte din natura umană. Legea este important să o reglementeze și, prin urmare, va fi necesar să mergem până la capăt cu legea.

„Este esențial să creăm impermeabilitate între activitățile publice și legăturile de interes cu industria”

Să fim atenți la corupția marilor publicații, este o problemă uriașă. Oamenii care se gândesc la asta spun: „Pentru testele terapeutice este necesar să deții întreaga publicație sau deloc.”

Personal, nu consider că participarea la studii terapeutice conduse de laboratorul în cauză contribuie la cunoștințe specifice. Dacă nicio echipă franceză nu ar fi evaluat Remdesivir, medicamentele pentru SIDA sau medicamentele pentru hepatită, nu cred că recomandările pentru aceste medicamente ar fi fost vreodată modificate.

O parte dintre aceste teste se fac pentru că cineva este necesar să le facă, fie în Franța, fie în Anglia sau Spania. Apoi urmează confirmarea rezultatelor, indiferent de cele ale industriei farmaceutice, astfel încât să putem avea o evaluare reală. În loc să analizeze metodologia, comitetul de etică ar fi necesar să pună întrebări despre etica studiilor.

Citiți și:
Coronavirus: o înșelăciune mondială concepută de OMS! Documentar difuzat la televiziunea elvețiană
Șpagă pentru vaccin: Comisarului european pentru sănătate i-au răsărit în cont 4 milioane de euro. Stella Kyriakides a fost sponsorizată gras în trecut de Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson
Medicii despre care Didier Raoult spune că au luat bani de la companiile farmaceutice

 

yogaesoteric
26 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More