Compania Pfizer ar putea intra în faliment dacă ar plăti 3,3 trilioane de dolari despăgubiri datorate efectelor adverse postvaccinare

Pfizer nu poate folosi guvernul ca scut pentru a nu fi tras la răspundere pentru afirmații false cu privire la vaccinul său covid-19, au susținut avocații unui denunțător ca răspuns la cererea Pfizer de respingere a unui proces în baza False Claims Act.

Pârâții pretind că certificările frauduloase, declarațiile false, datele falsificate, studiile clinice contaminate și concedierea denunțătorilor pot fi ignorate pe baza teoriei că au încheiat contracte pentru a ocoli frauda”, au scris avocații lui Brook Jackson, care a lucrat ca director regional la unul dintre studiile clinice folosite pentru a dezvolta vaccinul Pfizer, în răspunsul lor din 22 august.

O companie farmaceutică nu poate determina contribuabilii să plătească miliarde de dolari pentru un produs despre care datele oneste ar arăta că prezintă mai multe riscuri decât beneficii, iar acest fapt ignoră contractul real și legea în sine.

Procesul intentat de Jackson susține că Pfizer și doi dintre subcontractanții săi au încălcat False Claims Act prin furnizarea de rezultate false ale studiilor clinice pentru a obține aprobarea de la Food and Drug Administration (FDA) pentru vaccinul său covid-19.

În conformitate cu legislația federală, persoanele fizice pot intenta un proces în numele guvernului și pot obține despăgubiri triple dacă pot dovedi că o persoană sau o companie a mințit în mod deliberat guvernul.

Unul dintre avocații lui Jackson, Warner Mendenhall, a declarat pentru The Epoch Times că despăgubirile ar putea ajunge până la 3,3 trilioane de dolari.

Ar fi suficient să falimentăm Pfizer”, a spus el.

Mendenhall, a cărui firmă de avocatură a câștigat procese de milioane de dolari în baza False Claims Act, și-a bazat estimările pe cele peste 2 miliarde de dolari pe care guvernul SUA le-a plătit companiei Pfizer pentru peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-covid-19.

În cererile de respingere a procesului, Pfizer și subcontractanții săi au susținut că, pe lângă faptul că afirmațiile lui Jackson sunt false, guvernul, și nu un cetățean privat, poate iniția o plângere în baza False Claims Act și că, prin urmare, procesul împotriva lor ar fi necesar să fie respins.

Reclamantul nu poate urmări pretențiile împotriva Pfizer fără ca Guvernul să le urmărească mai întâi în cadrul unei proceduri administrative”, se arată în moțiunea Pfizer. Companiile au susținut, de asemenea, că FDA era la curent cu afirmațiile lui Jackson cu cel puțin doi ani înainte ca procesul să fie intentat împotriva lor și că a răspuns public la acuzațiile lui Jackson, exprimând „încrederea deplină” a agenției în datele utilizate pentru susținerea vaccinului.

Cu toate acestea, Mendenhall a declarat că o acțiune pentru pretenții false este independentă de cunoștințele guvernului și că Jackson este necesar doar să dovedească faptul că Pfizer și subcontractorii săi au prezentat informații frauduloase către FDA.

Jackson a fost al treilea la comanda studiilor clinice efectuate de Ventavia Research Group ca parte a cererii Pfizer de autorizare de utilizare de urgență a vaccinului său împotriva covid-19.

Ea a lucrat la Ventavia doar 18 zile înainte de a fi concediată, după ce a raportat ceea ce a numit un „haos absolut” și un dispreț total față de protocoalele de siguranță și reglementările federale în dezvoltarea vaccinului.

Jackson a prezentat peste 400 de probe ca parte a plângerii sale. Ea a declarat că o fostă casieră de la Taco’s se număra printre cei însărcinați cu injectarea pacienților cu vaccinul experimental. Jackson a susținut că personalul implicat în studiu a falsificat semnăturile pacienților pe documentele privind consimțământul informat. Și a descris o stare de mizerie zilnică, dată de condiții insalubre.

Jackson a răspuns, de asemenea, pentru prima dată la caracterizarea Pfizer, care o consideră o persoană anti-vaccin și anti-guvernamentală care caută să obțină bani ca răzbunare pentru concedierea ei.

Jackson a lucrat la un număr mare de teste clinice pentru vaccinuri conduse de guvern și a declarat că este pro-vaccin. Ea a subliniat că toți copiii ei au primit toate vaccinurile din copilărie și că întreaga ei familie se vaccinează anual împotriva gripei.

Ea a primit vaccinul anti-covid-19 de îndată ce a fost disponibil și a fost inițial una dintre cele mai mari susținătoare ale acestuia.

În timp ce solicită despăgubiri pentru rezilierea contractului de muncă ca parte a acțiunilor sale împotriva Pfizer și a celorlalte companii, Jackson a declarat că intenționează să doneze toți banii pe care îi va primi în cadrul acțiunii sale legale celor care au fost vătămați de vaccin.

În ceea ce mă privește, sunt bani mânjiți cu sânge”, a spus ea. „Lumea ar fi necesar să fie dezgustată de ceea ce s-a petrecut aici, de acțiunile rușinoase din spatele acestui vaccin periculos.”

Avocații care reprezintă Pfizer nu au răspuns apelurilor pentru a oferi comentarii. Pfizer nu este străin de litigiile False Claims Act. În 2009, gigantul farmaceutic a fost obligat să plătească 2,3 miliarde de dolari despăgubiri în cel mai mare caz de fraudă în domeniul sănătății din istoria SUA introdus în temeiul False Claims Act. Departamentul de Justiție al Statelor Unite a intentat procesul împotriva Pfizer pentru că a marcat greșit unul dintre medicamentele sale cu „intenția de a frauda sau a induce în eroare”.

Cunoscută inițial sub numele de Legea lui Lincoln, False Claims Act a fost folosit pentru prima dată pentru a da în judecată contractorii de apărare care au vândut Armatei Uniunii cai șchiopi, puști defecte și alimente putrede.

Citiți și:
Nelegiuirile strigătoare la cer ale companiei Pfizer, din trecut și prezent. Criminalii strigă „criminalii”
Secretele întunecate ale companiei Pfizer
Laboratorul Novartis a fost amendat cu 678 milioane de dolari pentru mituirea medicilor

 

yogaesoteric
2 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More