Consumul de fructe și cel de produse fast-food au o influență majoră asupra… fertilității feminine. În ce mod influențează fertilitatea?

În ziua de astăzi, când poluarea, abuzul de medicamente și alimentația săracă în nutrienți, dar bogată în chimicale, pun în pericol sănătatea reproductivă a oamenilor, problemele de fertilitate au ajuns să fie ceva obișnuit. Cu toții cunoaștem cupluri care se străduiesc de ani de zile să aibă un copil. Sau cupluri care nu au reușit să conceapă unul decât cu prețul (deloc neglijabil) unor proceduri medicale chinuitoare pentru femei. În acest context, în care fertilitatea feminină se reduce, parcă, din ce în ce mai mult, un nou studiu anunță că ea poate fi ameliorată considerabil printr-o metodă simplă. Modificarea alimentației!

Pentru a rămâne însărcinate mai lesne, într-un timp mai scurt, femeile este necesar să consume cantități mai mari de fructe proaspete, reducându-și simultan consumul de produse fast-food. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către earth.com, produsele fast-food consumate de mai multe ori pe săptămână diminuează șansele femeilor de a rămâne însărcinate.

Studiul se bazează pe datele colectate în mai multe state – Irlanda, Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă, și a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Adelaide, fiind publicat în jurnalul Human Reproduction.

Oamenii de știință au constatat că femeile care nu consumau fructe aproape deloc prezentau un risc de infertilitate cu 8-12% mai mare. La rândul său, consumul de preparate fast-food (de 4 sau mai multe ori pe săptămână) a sporit riscul de infertilitate cu 8-16%. Atunci când consumul scăzut de fructe este cumulat cu un consum sporit de preparate fast-food, efectele nu pot fi decât nefericite, pentru fertilitate.

Toate femeile care doresc să dea naștere unui copil ar trebui să ia în calcul modificarea radicală a dietei: consumul abundent și variat de fructe proaspete și renunțarea la produsele fast-food. 

De ce sunt atât de importante fructele în asigurarea funcționării optime a organismului uman, inclusiv din perspectiva sănătății reproductive?
Fructele au constituit baza alimentației strămoșilor noștri vreme de milioane de ani. Din punct de vedere evoluționist, specia umană a apărut în condiții de climat tropical, unde vegetalele proaspete erau prezente din abundență, tot timpul anului. Din punct de vedere creaționist, este evident că primii oameni – Adam și Eva, nu aveau la dispoziție niciun fast-food, în Grădina Edenului. Paradoxal, abandonul modelului alimentar originar a fost cauzat de… un fruct. Consumul fructului interzis a atras, printre alte nefericite consecințe ale insubordonării față de legile dumnezeiești, și „denaturarea” alimentației!

Citiți și:

Omenirea, pe cale de dispariţie

Alimentele modificate genetic duc la infertilitate şi sterilitate

Alimentația greșită – cauza numărul unu a bolilor ce aparyogaesoteric

6 noiembrie 2018 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More