Cum cumpără partidele politice tăcerea presei. Minciuna în care trăim

Printre știrile despre Buhnici, prețurile de pe litoral, seceta sau apropiata criză energetică majoră, a apărut vara aceasta o informație care nu a produs multă emoție, dar care definește în mod evident minciuna în care trăim.

Dar să vedem despre ce este vorba. La începutul lunii august, Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat situația cheltuielilor făcute de partidele parlamentare, subvenționate din bani publici. O informație și atât. Apoi liniște!! Însă ce prezintă AEP este de-a dreptul scandalos, înfiorător chiar. În vreme ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, declara ritos că pe vreme de criză este rândul statului să strângă cureaua, acesta semna, doar până la 1 iunie, contracte de 6 milioane de euro pentru promovare și publicitate. Mai modești, peneliștii au cheltuit aproape 5 milioane pentru aceleași servicii.

Marcel Ciolacu

Împreună cele două partide de la guvernare au cheltuit peste 10 milioane de euro, pentru a promova demagogia ieftină de reducere a cheltuielilor. Uluitor, înfiorător, scandalos!!!

Așa m-am lămurit de ce prea puțini sunt cei care analizează gafele teribile ale celor doi lideri ai coaliției, minciunile, promisiunile neonorate, angajările și numirile aberante în aparatul de stat. Pentru că foarte mulți, dar foarte mulți, s-au abonat la banii publici, oferiți cu larghețe de partide și se fac că plouă, că e secetă, că notele de plată de pe litoral, că Buhnici, că orice, dar orice, mai puțin presă!

Și asta nu e tot. Oare câți bani se scurg din ministere, agenții, companii de stat, pe aceleași tipuri de servicii? Cu siguranță adevărul ne-ar șoca!

Am analizat la prima vedere cam ce promovează, pe banii noștri, partidele guvernamentale. Și ce am găsit e și mai grav decât suma cheltuită. Poate vă aduceți aminte de marea discuție lansată de Ciolacu despre impozitarea progresivă. Peste tot, în toată presa, Marcel revoluționa sistemul financiar de stat, conferințe de presă, emisiuni, într-un cuvânt isterie mediatică. Luna august? Rezultatul? Nimic. Liniște. Dar dezinformarea a funcționat, prețul la carburant exploda și presa dezbătea impozitarea progresivă. Pe banii noștrii sunt promovați lideri semidocți, cu grave probleme de exprimare, și marea parte a presei tace. Sau aplaudă.

În luna august, după o ședință de coaliție, același Ciolacu declara solemn că, citez, „prioritate pentru toată lumea este să găsească o soluție pentru scumpirea energiei”. Păi cum toată lumea, nea Marcele? Ce, suntem la meci în galerie? Păi noi, toată lumea, aruncăm cu bani în stânga și în dreapta, noi stăm în vilele de la Neptun, noi avem mașină cu șofer la scară? Nu toată lumea, ci voi, voi este necesar să găsiți soluții. Dar nu veți găsi, și veți mai da alte câteva milioane la presă ca să tacă. Poate mai zice Buhnici ceva, sau Gigi Becali, sau poate mai îl îngroapă odată pe manelistul Salam. Sau poate ne trimite Rafila după bicarbonat pentru arsuri. Găsiți voi ceva. Că bani, slavă Domnului, sunt cu nemiluita.

Și nici măcar asta nu e cel mai mare pericol, ci distrugerea presei românești, cea care s-a luptat cu Adrian Năstase, Traian Băsescu, Victor Ponta sau Liviu Dragnea, lideri puternici, controversați dar nu atât de culanți cu media de partid. În final mă întreb oare ce zice Gabriela Firea, sau Rareș Bogdan, ambii primvicepreședinți ai celor două partide, ambii respectați în trecut ca oameni de presă. Oare știu? Oare aprobă?

Autor: Cătălin Antohe

Citiți și:
Presa își taie singură craca de sub picioare. Iată de ce!
Răzvan Dumitrescu rupe tăcerea: În 24 de ani de televiziune nu am încasat atâtea amenzi câte am încasat în 2 luni pentru că am dezbătut subiecte din pandemie

 

yogaesoteric
23 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More