Slovacia creștină interzice oficial moscheile

Slovacia – o națiune a cărei istorie și cultură creștină are o vechime de peste 1.000 de ani – a interzis oficial ca moscheile să fie înființate oriunde în țară. Slovacia a introdus măsuri care o fac țara cu cele mai dure legi împotriva islamului din toată Europa.

În 2016, două treimi dintre deputați, inclusiv cei din opoziție, au votat în favoarea legislației prezentate de Partidul Național Slovac guvernamental (SNS). Legile impuneau grupurilor religioase din țară să aibă 50.000 de adepți pentru a-și conduce școlile, să deschidă unități religioase sau să se califice pentru subvenții guvernamentale. Anterior, legea cerea doar 20.000 de semnături.

Potrivit unor surse oficiale, islamul, care a fost vizat în principal de lege, are mai puțin de 5.000 de adepți și zero moschei în țara fără ieșire la mare din centrul Europei. În 2016, prim-ministrul de atunci, Robert Fico, a spus într-un interviu: „Îmi pare rău, Islamul nu are loc în Slovacia… Este de datoria politicienilor să vorbească despre aceste aspecte foarte clar și deschis… Nu aș dori să existe zeci de mii de musulmani.

Alți politicieni au fost, de asemenea, deschiși cu privire la faptul că nu vor ca populația musulmană să crească în Slovacia. „Islamizarea începe cu kebab și este deja în desfășurare în Bratislava. Să ne dăm seama cu ce ne putem confrunta în cinci sau zece ani”, a declarat președintele SNS Andrej Danko în 2016. Până în prezent, Slovacia este singurul stat membru al UE în care nu există o moschee oficială. În schimb, comunitatea musulmană din țară se întâlnește în case închiriate sau în camere de rugăciune temporare,

În Republica Cehă vecină, de exemplu, Comunitatea budismului, alcătuită în principal din minoritatea vietnameză locală, a solicitat recent înregistrarea. Cu toate acestea, Ministerul Culturii din Cehia nu a acceptat cererea pentru a treia oară.

În ceea ce priveşte musulmanii, în ambele țări sunt doar câțiva; în Republica Cehă, musulmanii reprezentau mai puțin de 0,1% din populația totală.

Citiți și:
Angola interzice islamul
Musulmanii, victime colaterale ale «Marii înlocuiri»

 

yogaesoteric
24 aprilie 2021

 

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More