Cum se obţine zahărul rafinat, otrava dulce care dă dependenţă

 

Producția de zahăr rafinat, pe scurt, se reduce la următoarele:

– Zahărul brut este mai întâi amestecat cu sirop de zahăr, în felul acesta dizolvându-se resturile de melasă care învelesc cristalele.

– Amestecul rezultat este centrifugat.

– Cristalele se spală cu abur pentru a se obține un produs aproape alb.

– Tehnologia de rafinare necesită utilizarea clorului.

– Zahărul este dizolvat, fiind transformat într-un sirop gros, în care se adaugă var și acid fosforic, astfel încât impuritățile să plutească sub formă de fulgi.

– Apoi se filtrează prin cărbune de oase (care se produce din oase pelviene de bovine). La rafinarea a 45 kg de zahăr brut dizolvat se consumă între 4,5 și 27 kg de cărbune de oase. La această etapă, se efectuează o decolorare completă cu acid sulfuric și o demineralizare a produsului.

– Masa albă rezultată este evaporată și, după recristalizare, este centrifugată, după care zahărul rafinat este uscat, îndepărtându-se reziduurile de apă din acesta.

– I se dă formă de cuburi și se expediază la magazin.

Zahărul provoacă dependență!

Oamenii de știință de la Institutul Inimii „Sf. Luca” (SUA) și de la organizația non-profit Lahey Health au declarat că zahărul creează dependență și este un drog.

Cercetătorii scriu că efectul utilizării carbohidratului zaharoză este similar cu efectul cocainei. Savanții fac trimitere la rezultatele studiilor asupra comportamentului rozătoarelor care, între droguri și zahăr, cel mai des l-au ales pe ultimul.

Zahărul modifică starea de spirit prin stimularea sentimentului de plăcere și provoacă omul să caute „ceva dulce”, preţul pentru aceste momente de deliciu fiind multiple probleme de sănătate.

Citiţi şi:

7 motive ca să renunţi la zahăr chiar de azi. Ce să faci ca să nu îi simţi lipsa

Un drog legal: ZAHĂRUL

 

yogaesoteric
13 februarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More