Curtea supremă austriacă a respins obligativitatea botniței la școală

Portul obligatoriu al botniței la școală și învățământul alternativ, două măsuri luate în primăvara 2020 de către guvernul Austriei pentru a combate pandemia covid-19, au fost declarate ilegale, la 26 decembrie, de către Curtea Constituțională austriacă.

Pentru a face față consecințelor pandemiei covid-19, în sistemul școlar austriac, Ministerul Educației a publicat, în luna mai 2020, un decret prin care se ordona ca toate clasele să fie împărțite în două grupuri de elevi, cărora să li se predea, la școală, în mod alternativ”, a scris Curtea Constituțională într-un comunicat.

În Austria, unii școlari mergeau la școală lunea și marțea, iar alții miercurea, joia și vinerea. În restul săptămânii, elevii rămâneau acasă.

Între altele s-a decis că toate persoanele prezente în clădirea școlii sunt obligate să își acopere zona gurii și a nasului cu dispozitivul numit mască”, arată Curtea Constituțională a Austriei, în comunicatul său.

În decizia publicată, Curtea Constituțională a Austriei a decis că aceste dispoziții, contestate de doi elevi și de părinții lor, sunt ilegale. Aceasta este decizia judecătorilor Curții Constituționale austriece.

Doi elevi și părinții lor făcuseră plângere la Curtea Constituțională, arătând că dispozițiile decretului ministrului Educației violează principiile egalității, dreptului la viață personală și dreptului la educație fără botniță.

Motivând decizia ei, Curtea Constituțională austriacă a subliniat că ministrul Educației nu a putut explica în mod logic și coerent măsurile a căror necesitate este contestată de către cetățeni.

Amintim că, din ianuarie 2020, Austria este guvernată de o coaliție a partidelor Conservator și Ecologist, Ministerul Educației revenind conservatorilor cancelarului Sebastian Kurz.

Citește și:
Când botnița și manipularea tâmpesc turma…
Medic de familie german vorbeşte public despre ceea ce se petrece în această perioadă
Profesorul anti-mască la ore: Am ajuns să fim gardienii copiilor noștri, nu cred că ăsta e rolul nostru

yogaesoteric
17 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More