«Dacă un copil în timpul verii petrece 2 luni la țară şi aleargă desculț, flămând şi murdar – el își restabilește sănătatea pentru tot anul»

 

Sănătatea, atât a copiilor cât și a adulților, depinde în mare măsură de climatul psihologic din familie. Dr. Komarovsky activează în medicină de mai bine de 25 de ani. Este autorul mai multor cărți cu recomandări în ceea ce privește sănătatea copilului. Popularitatea lui a crescut considerabil după ce a debutat în televiziune cu proiectul Școala doctorului Komarovsky. Recomandările sale sunt întotdeauna simple și ușor de înțeles de către părinți.

Prezentăm în continuare 10 reguli ale celui mai faimos doctor-pediatru!

1. Principalul aspect este fericirea și sănătatea familiei. Familia nu este indicat să trăiască doar pentru interesele copilului, ci este bine să se aibă în vedere interesele întregii familii.

2. Situația în care femeia decide fără soţ ceva referitor la copil este inacceptabilă. Nicio decizie cu privire la copil nu este bine să fie luată doar de un singur părinte. Tatăl este necesar să ştie, nu mai puțin decât mama, cum să îmbrace copilul, cum să-l hrănească, ce i se petrece la școală etc.

3. Un copil fericit este un copil care are atât mamă, cât și tată, care găsesc timp nu doar să iubească acest copil, ci și să se iubească unul pe celălalt.

4. Asigurarea bunăstării interioare a mamei care îngrijește copilul este sarcina principală a tatălui. Tatăl este cel care este necesar să pună punctele pe i în relațiile cu rudele și vecinii.

5. Atunci când copilul se îmbolnăvește des, înseamnă că are un conflict cu mediul înconjurător. Astfel, există două opțiuni de a acționa: să tratezi copilul sau să schimbi mediul. Pentru mine e mai apropiată cea dea doua opțiune, însă mulți părinți şi vânzători de medicamente nu sunt de acord.

6. Dacă un copil în timpul verii petrece 2 luni la țară şi aleargă desculț, flămând şi murdar, el își restabilește sănătatea pentru tot anul. Exact aşa este nevoie să fie un copil normal – armonios trupește și activ.

7. Toate deciziile importante privind copilul pot fi luate numai de către părinți și pediatru. Rudele pot oferi un sfat, cu condiția să nu se supere dacă nu se ţine cont de sfatul lor. De asemenea, ei pot ajuta pasiv, cerând părinților să rezolve toate problemele de bază. Astfel, bunica poate merge cu copilul la plimbare, dar înainte de toate, este bine să se pună de acord cu mama unde merge cu copilul, cu ce îl îmbracă și cât timp se plimbă.

8. Bunăstarea principală a familiei este starea de sănătate a mamei. Tatăl este nevoie să o protejeze,- să-i ofere mamei ocazia să mănânce, să doarmă şi să se plimbe.

9. Fericirea țării începe atunci când bărbatul acordă atenție nu numai războiului, petrolului, gazului și banilor, ci și când se ocupă de copii. Doar atunci țara începe să se dezvolte.

10. Cred că ar fi indicat să se stabilească prin lege responsabilitatea părinților de a stăpâni cunoștințele medicale de bază.
La școală ei învață ce este sinus, cosinus, ce capitală are Mozambic, însă viitorii părinți nu au nicio idee cum să ajute copilul când are febră, ce este vaccinarea, ce riscuri are, care sunt bolile copilăriei, cum să-i asigure copilului siguranța în casă.


Citiți și:

Copii care ştiu lucruri uimitoare pe care nu le-au învăţat niciodată

Şapte lecţii pe care le putem învăţa de la copii

 

yogaesoteric
27 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More