Darurile imperfecțiunii

Zece linii directoare pentru o viaţă trăită plenar, din toată inima

  1. Cultivarea autenticității: eliberează-te de ceea ce cred ceilalți despre tine.
  2. Cultivarea compasiunii față de tine însuți: eliberează-te de perfecţionism.
  3. Cultivarea unei atitudini flexibile: eliberează-te de neputință și neajutorare.
  4. Cultivarea recunoștinței și bucuriei: eliberează-te de teama de lipsuri și de întuneric.
  5. Cultivarea intuiției și a credinței: eliberează-te de nevoia de certitudine.
  6. Cultivarea creativității: eliberează-te de comparații.
  7. Cultivarea jocului și odihnei: renunță la epuizare ca la un simbol al statutului social și la productivitate ca la o măsură a prețuirii de sine.
  8. Cultivarea stării de calm și de liniște interioară: eliberează-te de stilul de viaţă bazat pe anxietate.
  9. Cultivarea activităților care contează pentru tine: eliberează-te de îndoiala de sine și de dictatele din categoria „ar trebui să faci” cutare lucru.
  10. Cultivarea râsului, cântecului si dansului: eliberează-te de nevoia de a fi popular și de a deţine întotdeauna controlul.

O teorie referitoare la viaţa trăită plenar, din inimă

  1. Iubirea și apartenenţa sunt nevoi universale ale tuturor oamenilor. Noi suntem setați să ne conectăm unii cu ceilalți. Interconexiunile dau sens şi semnificație vieţii noastre. Absența iubirii, apartenenţei și conexiunii conduc întotdeauna la suferinţă.
  2. Dacă ar fi să împărţim oamenii în două grupuri: cei care simt o stare profundă de iubire și de apartenenţă și cei care nu o simt, dar și-o doresc, singura variabilă care ar separa cele două grupuri ar fi aceea că cei care se simt demni de a fi iubiți, care iubesc și care experimentează apartenenţa cred pur și simplu că merită să se bucure de iubire și de apartenenţă. Ei nu au o viaţă mai ușoară sau mai bună, nu se luptă mai puțin decât ceilalți cu dependența sau cu depresia și nu au parte de mai puţine traume, divorțuri sau falimente, dar în mijlocul acestor dificultăţi, ei își dezvoltă practici care le permit să creadă că merită să iubească și să fie iubiţi, să se integreze în comunitate și să se bucure de viaţă.
  3. O convingere puternică în propria valoare nu apare peste noapte, ci este necesar să fie cultivată prin practicarea zilnică a acestor linii directoare.
  4. Principalul aspect care îi preocupă pe cei care trăiesc plenar este să aibă parte de o viață definită de curaj, angajament și un simţ clar al semnificației.
  5. Cei care își trăiesc plenar viața consideră vulnerabilitatea principalul catalizator al curajului, angajamentului și simțului clar al semnificației. De fapt, dorința de deschidere (vulnerabilitate) este principala valoare împărtășită de toți oamenii care își trăiesc plenar viața. Aceștia pun totul – de la succesul lor profesional la relaţia lor de cuplu armonioasă sau la succesele copiilor lor – pe seama capacităţii lor de a se deschide (de a fi vulnerabili).

Fragmente din cartea RIDICĂ-TE din propria ta cenuşă, mai PUTERNIC ca oricând, de Brené Brown, carte apărută la editura Adevăr Divin.

Citiţi şi:
Optimismul, credinţa şi încrederea în sine
Un minighid ce vizează inducerea unei stări excelente de echilibru lăuntric…

 

yogaesoteric
25 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More