Decizia judecătorească prin care Cecilia Tiz a fost condamnată pentru calomnie


În luna august 2012, Cecilia Tiz, care este considerată de presa din România ca fiind o sursă „de încredere”  de informaţii despre Şcoala de yoga MISA, a fost condamnată definitiv de un tribunal din Germania pentru calomnierea unor yoghini. Dacă va mai repeta aceste calomnii, ea va trebui să plătească suma de 250.000 de euro. Aceasta a creat un precedent care poate fi urmat acum de alte sute de yoghini care au fost calomniaţi cu neruşinare de această mizerabilă „mahacutră”. Mai multe detalii despre acest caz în articolul: Cecilia Tiz a fost condamnată în Germania pentru calomnierea unor yoghini

La solicitarea cititorilor yogaesoteric, vă punem la dispoziţie şi documentul oficial (decizia judecătorească) prin care se atestă condamnarea Ceciliei Tiz, alias mahacutra, pentru calomnie. În cadrul acestui proces, Cecilia Tiz a susţinut cu impertinenţă că are un salariu minim pentru ca în felul acesta plata avocatului pe care singură şi l-a ales să nu fie suportată de ea, ci de statul german. Anchetele anterioare ale yogaesoteric au demonstrat, însă, că ea este plătită cu 7500 euro lunar pentru activitatea de denigrare a MISA pe care o desfăşoară pe site-ul creat la comanda lui Adrian Năstase special pentru a dezinforma opinia publică despre MISA.

Reamintim cu această ocazie faptul că Cecilia Tiz, care furnizează presei tot felul de informaţii mincinoase despre activitatea Şcolii de yoga MISA, nu a urmat niciodată cursurile de yoga ale MISA în România. Ea nu a participat niciodată la niciun curs de yoga din România şi la nicio altă activitate a MISA, exceptând participarea sporadică la unele tabere yoghine în urmă cu mai bine de 10 ani. După 2004, ea nu a mai participat la absolut niciun eveniment organizat de MISA, prin urmare nu are nicio informaţie directă despre acestea. În plus, este semnificativ să menţionăm că activitatea Ceciliei Tiz ca instructor de yoga în cadrul şcolii noastre (titulatură cu care s-a a recomandat adeseori) s-a rezumat doar la faptul că l-a asistat ca „ajutor de instructor” pe fostul ei soţ la cursurile de yoga din Germania. Decizia judecătorească prin care ea este condamnată pentru calomnie constituie un pas înainte în deconspirarea şi decredibilizarea acestei jalnice calomniatoare plătite (ea singură a recunoscut că este plătită pentru activitatea pe care o desfăşoară împotriva MISA).

 
Vă oferim în continuare traducerea în limba română şi originalul în limba germană.

redacţia yogaesoteric

 

 
Traducere din limba germană 

Şedinţă publică                                                                                            Koln, 15.08.2012
A Camerei Civile 28 a Tribunalului Landului

Nr. comercial: 28 S 9/12

S-au prezentat:
Preşedinta judecătoare la Tribunalul Landului Reske
În calitate de preşedinte

Dr. Robertz, judecător la Tribunalul landului
Judecătoare Gunther
În calitate de judecător asesor

- fără grefier conform paragrafului 159 ZPO – procesul verbal a fost înregistrat temporar pe un reportofon –

în procesul
Koch împotriva Tiz

s-au prezentat la apel

reclamanta, apelanta personal şi avocatul Eggers,

pentru pârâtă, avocata Wilhelm.

Se constată că apelul este permis.

Recursul a fost făcut în termen.


Iniţial, motivarea nu a fost făcută la termen, însă apelanta a depus o cerere de prelungire a termenului, care nu a mai fost soluţionată datorită schimbării între două camere. În cadrul prelungirii de termen, a fost totuşi introdusă o motivare a recursului.

Este disputată situaţia de fapt şi de drept, acest lucru afectând şi întocmirea cererii.

Camera înştiinţează că nu este posibilă respingerea reclamaţiei datorită lipsei riscului de repetare. Riscul de repetare este indicat chiar de infracţiune, iar în privinţa omiterii acestuia, este necesar să aplice cerinţe stricte. Pentru aceasta, în orice caz, este suficient să treacă perioada stabilită atunci, când s-au modificat fundamental şi circumstanţele exterioare. În acest sens nu există nimic evident.

Privitor la declaraţie, se putea prezenta o încălcare a dreptului la personalitate. Deoarece este contestată conformitatea traducerii, Camera pleacă de la premiza că, în condiţiile în care reclamanta a prezentat o traducere legalizată din partea unui traducător autorizat, ar fi fost sarcina pârâtei să arate în detalii ce nu este corect. Privitor la capacitatea de a  deţine drepturi faţă de partea adversă, Camera apreciază că, în prezent, indiciile ar fi împotriva pârâtei. Acestea sunt, în special anexele K6 şi K7, ca şi alte prezentări ale reclamantei din scrisoarea din 24.11.2011, ca şi anexele K 19 ff.  

Camera le propune părţilor să convină de comun acord privitor la faptul că pârâta recunoaşte dreptul la neexecutare, iar la rândul ei, reclamanta îşi retrage reclamaţia, dacă prin cererea de la punctul 3, aceasta cere compensarea costurilor judiciare. Costurile vor fi suportate atunci în totalitate de către pârâţi.

Rezultă că trebuie să se procedeze în acest fel.

Reprezentantul în proces al reclamantei declară:
Îmi retrag parţial reclamaţia, privitor la cererea de reclamaţie de la punctul 3.


Audiat şi aprobat

Reprezentantul în proces al reclamantei depune cererile la punctele 1., 2. şi 4. din materialul cules din 08.08.2012, Bl. 182 d.A.

Reprezentantul în proces al pârâţilor recunoaşte aceste cereri de reclamaţie.

decise şi comunicate.

Se emite sentinţă pe baza recunoaşterii de către acuzat, stabilindu-se decizia că pârâţii trebuie să suporte totalitatea costurilor litigiului.

Valoarea litigiului pentru ambele instanţe este stabilită la 3.000,– €.

Reske

Pentru conformitatea transferului de pe reportofon

Arenz, funcţionar în justiţie
În calitate de grefier al secţiei.

 
Traducere din limba germană 

28 S 9/12                                                                                  pronunţată la 15.08.2012
24 C 214/11                                                                              Arenz
Tribunalul de Primă Instanţă Leverkusen                                     Funcţionar în justiţie 
                                                                                                  În calitate de grefier al secţiei


Tribunalul Landului Koln
ÎN NUMELE POPORULUI
Sentinţă pe baza recunoaşterii de către acuzat

În litigiul

Doamnei Raluca Koch,
Goetherstraße 15, 82110 Germering,

                                                                                                   Reclamantă şi apelantă,

– Reprezentant în proces:                                                              Avocat Eggers, Clemensstraße 103,
                                                                                                    80796 Munchen-

împotriva

doamnei Cecilia Tiz,
Meckhofer Feld 12, 51377 Leverkusen,

                                                                                                   Pârâtă şi pârâtă în recurs,

– Reprezentant în proces:                                                              Avocata Wilhelm, Geothestraße 3,
                                                                                                    51379 Leverkusen –

Camera Civilă 28 a Tribunalului Landului Koln a hotărât de drept, în audierea din 15.08.2012, prin judecătoarea preşedintă la Tribunalul Landului Reske, judecătorul la Tribunalul Landului Dr. Robertz şi judecătoarea Gunther:

1. Este suspendată sentinţa Tribunalului de Primă Instanţă Leverkusen din 20.01.2012, emisă la 26.01.2012.

2. Pârâtei i se impune să se abţină de la a emite sau a răspândi, indiferent în ce limbă, textual sau într-un mod analog, total sau parţial, următoarea afirmaţie cu privire la reclamantă: ….[nota redacţiei: am eliminat această calomnie abjectă pentru nu face chiar noi un deserviciu familiei Koch]

3. Pârâta este avertizată că, în cazul încălcării obligaţiei specificate la punctul 2, se poate încasa o amendă administrativă de până la 250.000,00 €, iar în cazul în care aceasta nu poate fi încasată, se poate decide arestarea până la 6 luni, pentru nerespectarea dispoziţiilor tribunalului.

4. Pârâta suportă costurile litigiului.

5. Sentinţa este temporar executabilă.

 

Reske                              Dr. Robertz                                       Gunther

Întocmită de către:
Bruckner, funcţionar în justiţie
Semnătură indescifrabilă
În calitate de grefier al secţiei
Ştampila cu înscrisul: Tribunalul Landului  Koln
 

Documentul original în limba germană

 

 
 
 

 

Citiți și:

Portretul socio-moral al acuzatorului MISA

Aforisme despre justiţie şi justiţia la ordin (1)

yogaesoteric

28 noiembrie 2012

 
 
 


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More