Deputatul Daniel Fenechiu a vorbit în plenul Camerei Deputaţilor despre pericolul vaccinării copiilor

 

Daniel Fenechiu, deputat al Partidului Național Democrat, a vorbit în data de 7 aprilie, în plenul Camerei Deputaților, despre pericolele vaccinării mai ales în cazul copiilor și de neîncrederea îndreptățită, tot mai accentuată a populației în această măsură medicală.

Vă oferim în continuare textul integral al declaraţiei politice a deputatului Daniel Fenechiu, intitulată Relansarea vaccinurilor românești produse de Institutul Cantacuzino, prioritate națională. 

„Stimați colegi,
Sunt tot mai multe vocile românilor care acuză despre efecte secundare grave asupra sănătății ale vaccinurilor aflate astăzi pe piața românească, în special cele ce sunt destinate copiilor. Această îngrijorare, referitoare la vaccinuri, este de altfel parțial întemeiată, având în vedere și studiile recente efectuate la nivel european, și care au condus la reglementări la nivelul UE privind eliminarea din compoziția oricărui vaccin a timerosalului, substanță compusă în proporție de aproape 50% din mercur.

Asistăm la o nouă generație de vaccinuri, rod al dezvoltării și cercetării în domeniul medical și farmaceutic, vaccinuri despre care unii spun că nu au fost încă suficient testate, în special pe termen lung, ca efect asupra dezvoltării copiilor. Vaccinurile de generație nouă sunt acuzate că produc autism, ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție), că încetinesc dezvoltarea firească a copiilor, prezentând mai multe riscuri decât beneficii pentru copii vaccinați, fapt ce determină tot mai mulți părinți să refuze vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în programul național de vaccinare.

Acest fenomen nu a apărut de ieri de azi, ci de ani de zile, însă în ultimul an, medicii au reclamat o epidemie de refuzuri ale părinților în privința vaccinării copiilor. Unii și-au amintit de epidemia de SIDA din orfelinatele românești din anii 1990, atribuită de legendele urbane tot vaccinurilor. Căci de unde ar fi putut avea România proaspăt ieșită din comunismul care o izola de restul lumii occidentale, un așa noian de copii bolnavi de SIDA?! Unde erau părinții lor, care și ei ar fi trebuit să fie bolnavi de SIDA?

Cert este că, la acest moment, nivelul refuzurilor părinților privind vaccinarea copiilor a atins un nivel alarmant, care deja ține de securitatea națională. Căci sănătatea publică este o componentă a securității naționale, mai ales când aceasta se află în pericol. Sunt raportate de către medici apariția unor boli eradicate de zeci de ani, care s-au dovedit fatale pentru viața unor micuți și care sunt puse pe seama lipsei vaccinării. Pot fi condamnați acei părinți pentru refuzul de a-și fi vaccinat copii? Această problemă a ajuns subiect de disensiune și dezbatere la nivel național în mediile de socializare online, în ciuda dezinteresului arătat față de acest subiect de către mass-media.

Cunoaștem cu toții că există un proiect de lege care are drept scop impunerea obligativității vaccinării copiilor pentru anumite vaccinuri. Aceasta este soluția pe care legiuitorul a propus-o acestei probleme. Însă este oare această măsură îndeajuns? Este ea suficientă pentru a înlătura temerile părinților privitor la siguranța vaccinurilor pentru copii, sau va fi percepută ca o măsură abuzivă, cu substrat conspiraționist?

Sunt suficiente voci care acuză industria medicală și farmaceutică occidentală de specularea în interes financiar propriu a necesității și oportunității vaccinărilor, în contextul în care numărul de vaccinuri necesare unui copil crește parcă de la an la an, deși în mod paradoxal, bolile contagioase clasice care bântuie lumea civilizată devin tot mai puține.

Pe vremea când eram noi copii, cu siguranță nu am făcut atâtea vaccinuri câte suportă copiii din zilele noastre. Există un interes financiar ascuns în această acțiune medicală cu scop preventiv? Cifrele de afaceri ale companiilor producătoare de vaccinuri ne spun că este o afacere de aur, înfloritoare.

Vă reamintesc faptul că la sfârșitul anului 2014 Parlamentul a fost la un pas de a vota subvenționarea cu 50 de milioane de euro a vaccinării bovinelor împotriva bolii limbii albastre. Ar fi fost 50 de milioane de euro făcuți cadou producătorilor de vaccinuri, căci boala limbii albastre a dispărut ca prin minune în 2015, fără a fi necesar nici măcar un singur vaccin.

Și atunci, care este soluția?

Doresc să propun adoptarea unei recomandări adresate Executivului, în sensul relansării producţiei de vaccinuri autohtone, produse de către Institutul Cantacuzino. Acest institut este unul dintre cele mai vechi din Europa, cu peste 90 de ani de activitate, având o tradiție ce nu trebuie ignorată. Cauzele pentru care Institutul Cantacuzino a încetat să producă vaccinuri pentru români ar trebui poate anchetate de către DNA, în condițiile în care există suspiciuni că marii producători de vaccinuri au ajutat la eliminarea acestei concurențe autohtone nedorite.

Cert este că trebuie să le oferim românilor nu doar o lege dură, care să îi oblige să își vaccineze copiii, dar și alternative la vaccinurile produse de marii producători străini. Nocivitatea dependenței de vaccinurile de import s-a văzut anul trecut, când datorită blocajului tehnic al achiziționării de vaccinuri împotriva hepatitei B, Ministerul Sănătății s-a văzut nevoit să achiziționeze vaccin împotriva hepatitei B din Kazahstan, o țară aflată în afara Uniunii Europene. Și chiar dacă acel vaccin era marca Sanofi Pasteur, s-au auzit din nou multe voci care acuzau că acest vaccin este produs sub licență Pasteur, neavând nici măcar prospectul tradus din chirilică. Este de înțeles îngrijorarea părinților care voiau să știe ce conține vaccinul, dar și neputința medicilor, care nu puteau oferi un prospect al acestuia în limba română! Cum este posibil așa ceva, ne întrebăm?

Nu mai vorbim de faptul că, potrivit informațiilor existente pe internet, producătorul Sanofi Pasteur a avut doar în perioada 2004-2009 o medie de 150 de procese pe an numai în Franța – deschise companiei de părinți ce reclamau efecte negative asupra copiilor lor vaccinați cu produsele acestei companii.

În aceste condiții, apreciez că este esențial pentru sănătatea românilor ca Institutul Cantacuzino să reînceapă producția de vaccinuri autohtone, ieftine și competitive, fabricate cu substanțe sigure pentru sănătate, și astfel românii care au copii să aibă o alternativă de ales atunci când vine vorba de sănătatea copiilor lor.
Vă mulțumesc.”


Citiți și:

Efectele dezastruoase ale vaccinării asupra creierului uman

VREAU URGENT UN RĂSPUNS: De ce copilul meu nevaccinat este un pericol pentru copilul tău vaccinat?

Vaccinarea – o afacere bănoasă pentru companiile farmaceutice, dar păguboasă pentru sănătatea noastră

 

yogaesoteric
17 mai 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More