Descoperire: un nou test de sânge i-ar putea scuti pe pacienţii cu cancer de o chimioterapie inutilă

 

Un nou test de sânge ce a fost utilizat în premieră în 40 de spitale din Australia şi Noua Zeelandă i-ar putea scuti pe pacienţii cu cancer de o chimioterapie inutilă, informează APP.

Dezvoltat de Institutul de Cercetări Medicale Walter şi Eliza Hall (WEHI) din Melbourne, testul este capabil să determine dacă fragmente de ADN tumoral sunt prezente în sângele unui pacient după ce tumora a fost îndepărtată chirurgical.

În prezent, nu există nicio modalitate clară de a spune dacă o tumoare a fost complet eliminată, astfel că după intervenţia chirurgicală pacienţii primesc un tratament pe bază de chimioterapie ca măsură de precauţie.

„Deşi chimioterapia este un tratament esenţial, care salvează vieţi, nu dorim ca pacienţii să-l urmeze dacă nu au nevoie de el. Dorim să ajutăm aceşti pacienţi să evite efectele secundare grave şi continue asociate cu chimioterapia”, a declarat Jeanne Tie, cercetătoare la Institutul Walter şi Eliza Hall.

De asemenea, dincolo de faptul că scuteşte pacienţii de o gamă largă de efecte secundare, precum durerea, oboseala, greaţa, problemele digestive, sângerările, problemele de fertilitate, sensibilitatea la infecţii, probleme de inimă, de plămâni şi de memorie, testul este capabil să detecteze dacă un pacient necesită o doză crescută de chimioterapie.

„Ne-am dori să fim în măsură să le spunem pacienţilor că pot evita în condiţii de siguranţă chimioterapia, deoarece cancerul lor este puţin probabil să reapară, însă pentru pacienţii cu risc ridicat de recurenţă, dorim să le oferim o doză mai mare de chimioterapie”, a explicat ea.

Iniţial focalizat pe pacienţii cu cancer intestinal în stadiu incipient, în 2015, studiul s-a bucurat de succes şi a fost extins pentru a ajuta femeile cu cancer ovarian, în 2017.

Citiți și:

Descoperirea unui medic român din SUA ar putea revoluționa medicina. Cancerul ar putea fi tratat…

Jumătate dintre bolnavii de cancer sunt omorâţi apoi chiar de chimioterapie, nu de cancer!

 

yogaesoteric
16 aprilie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More