Dr. Oana Mihaela Secară: Vaccinul antigripal amplifică efectul nefast al vaccinului anti-covid asupra sistemului imunitar. „Este iluzorie acea creștere a nivelului de anticorpi”

Toate studiile efectuate în ultimul an au arătat că imunitatea generală a vaccinaților covid a scăzut dramatic. Medicii spun că este necesar să fie luate măsuri urgente pentru creșterea imunității acestor persoane și stopată orice administrare de vaccin covid și antigripal. Cele două vaccinuri produc anticorpi non neutralizanţi care acționează ca un cal troian, adică favorizează intrarea virusului în celulă și, totodată, împing sistemul imunitar pe o cale greșită.

Persoanele vaccinate anti-covid este nevoie să înceteze să-și mai facă rapeluri cu acest tip de vaccin și sub nicio formă să nu-și administreze antigripalul, susțin medicii. Mai mult, este necesară demararea urgentă a a creșterii imunității, compromisă de vaccin. Dacă persoanele vaccinate anti-covid se confruntă cu o scădere a imunocompetenţei, adică observă că au devenit mai sensibile la toate virozele și la tot felul de alte infecții, cu bacterii, cu fungi, recomandarea este să renunțe total la rapeluri, consideră dr. Oana Mihala Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Este iluzorie acea creștere a nivelului de anticorpi, în sensul că nu le asigură o imunocompetenţă în continuare, dimpotrivă, sistemul imunitar își va diminua capacitatea de a face față unor următoare infecții covid sau non-covid, virale sau bacteriene. A doua recomandare este stimularea imunocompetenţei prin preparate, de preferință naturale, cum ar fi cele care conțin turmeric, rozmarin, ghimbir, propolis, polen, cătină, tinctură de mugur de plop, scorțișoară, chimen negru, schizandra, echinaceea, lichen de piatră și cat’s claw (gheara mâței). Administrarea acestora se face pe termen lung și, în timp, chiar dacă vor mai face covid sau alte tipuri de viroze sau infecții bacteriene, este foarte important ca aceste persoane să nu cedeze tentației de folosi rapeluri la vaccinul covid”, a declarat dr. Oana Mihaela Secară.

Aceasta arată că organismul are nevoie să treacă prin episoade virale de boală, ca să-și dezvolte cât mai mult capacitatea de a răspunde corect la aceste viroze, inclusiv covid, pentru că trecerea printr-un episod de boală virală este un antrenament extrem de necesar pentru sistemul imunitar în general și atunci sistemul imunitar devine mult mai capabil să răspundă nu numai la alte episoade virale determinate de aceleași virusuri, ci și la alte virusuri.

Anticorpii răi

Vaccinul antigripal poate determina scăderea, pe ansamblu, a imunocompetenţei. Chiar dacă este, într-adevăr, o scădere tranzitorie, mai puțin importantă și mai puțin evidentă decât în cazul vaccinului anti-covid, aceasta este foarte importantă pentru o persoană care deja are niște probleme cu sistemul imunitar, arată medicii.

Vaccinul antigripal nu va face decât să augmenteze ceea ce a făcut vaccinul anti-covid, adică va potența efectul nefast al vaccinului anti-covid asupra sistemului imunitar. Aceasta se petrece prin același mecanism ca și în cazul vaccinului anti-covid, și anume crearea de anticorpi non neutralizanţi, care nici nu se opun bolii, dar în același timp acționează ca un cal troian, adică favorizează intrarea virusului în celulă, fenomen cunoscut sub numele de Antibody-dependent enhancement (ADE). Aceasta înseamnă că anticorpii creați prin vaccin favorizează infecția, pentru că nu sunt neutralizanți. Mai clar, în momentul în care se administrează aceste vaccinuri, organismul produce niște anticorpi care nu sunt de calitate, nu pot neutraliza virusul. Iar acești anticorpi non neutralizanţi duc sistemul imunitar pe o cale greșită”, a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

Potrivit acesteia, în cazul acestui tip de viroze respiratorii, în care virusurile sunt versatile, mai ales virusurile ARN, anticorpii non neutralizanţi, în loc să funcționeze ca o pavăză, funcționează ca o cheie de deschidere a celulei către virus și atunci se favorizează tocmai infecția cu acel virus, covid sau virusul gripal.

Război fratricid

Vaccinul anti-covid are însă un plus față de vaccinul antigripal, pentru că, prin tehnologia ARN mesager, acesta decapitează sistemul imun, mai spune dr. Oana Mihaela Secară.

,,Acest ARN mesager poate fi integrat chiar în genomul celulelor sistemului imunitar și ele însele pot deveni o țintă a anticorpilor, provocându-se o luptă fratricidă între celulele sistemului imunitar, care au devenit străine, prin ARN-ul mesager și celulele care încă nu au fost modificate genetic și care încearcă să distrugă aceste celule care exprimă pe suprafața lor proteina spike. Și atunci aceste fenomen amplifică o dată în plus față de celelalte vaccinuri clasice scăderea imunocompetenței”, a mai afirmat dr. Oana Mihaela Secară.

Citiți și:
Un studiu recent publicat în Vaccines Journal demonstrează că proteina Spike rămâne în inimă și în creier după vaccinarea anticovid
ImunoMedica: Proteina Spike accelerează îmbătrânirea

 

yogaesoteric
16 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More