Epidemia antisemită din Franţa şi Europa pune întreaga lume în pericol

 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacţionat la profanarea unui cimitir evreiesc din Alsacia, făcând apel la liderii francezi şi europeni „să condamne fermˮ aceste acte antisemite.

Actele de vandalism comise împotriva mormintelor din cimitirul evreiesc din Quatzenheim (Alsacia), au provocat numeroase şi puternice reacţii în rândul liderilor politici israelieni. Antisemitismul este „o epidemie care pune toată lumea în pericolˮ, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu. „Este şocant să constatăm că 80 de morminte evreieşti au fost profanate cu simboluri naziste de nişte antisemiţi sălbatici. Fac apel la toţi liderii francezi şi europeni să se opună ferm antisemitismuluiˮ, a continuat şeful guvernului. „Este o epidemie care pune întreaga lume în pericol, nu doar pe noi, şi ea trebuie condamnată pretutindeni şi de fiecare dată când se petreceˮ.

Isaac Herzog, preşedintele Agenţiei Evreieşti şi fost preşedinte al Partidului Muncii, a condamnat profanarea mormintelor, descriind-o drept „un alt semn al propagării rapide a antisemitismului în Europa, care ameninţă evreii pe străzi.ˮ

„Este timpul ca guvernele să se trezeascăˮ, a postat el pe Twitter. Organizaţia pe care o conduce este responsabilă cu imigrarea din diasporă şi cu primirea noilor emigranţi.

La rândul său, ministru pentru Aliyah şi integrare (imigrare și integrare), Yoav Gallant, a făcut apel la evreii din Franţa să emigreze în Israel, ca răspuns la proliferarea actelor antisemite, şi a condamnat „ferm antisemitismul din Franţaˮ. Profanarea mormintelor din cimitirul Quatzenheim este, în opinia sa, o reamintire a „imaginilor din perioade întunecate din istoria poporului evreuˮ. „Statul Israel este o casă naţională sigură pentru evreii din întreaga lumeˮ, a spus el.

Printr-un mesaj pe Twitter, liderul opoziţiei, Yair Lapid, a criticat un „act antisemit îngrozitorˮ. „Europa trebuie să pună capăt acestui val de atacuriˮ, a scris el. La rândul său, liderul Partidului Muncii, Avi Gabbay, a cerut să nu se minimalizeze evenimentul. „Este interzis să se tacăˮ, a conchis el.


Citiți și:

Atacurile antisemite se intensifica pe mai multe continente

Climatul actual se înrăutățește pentru evreii europeni

 

yogaesoteric
14 mai 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More