Facebook și Twitter nu sunt platforme sociale, sunt partizani care urăsc libertatea de exprimare

Giganții Big Tech, conduși de Facebook și Twitter, au trecut la represalii care nu mai au nicio legătură cu libertatea de exprimare.

 

Facebook, Twitter și alți giganți ai teologiei au petrecut ultimii ani încercând să convingă Congresul și poporul american că nu dețin atât de multă putere pe cât dețin și că merită să beneficieze în continuare de protecțiile legii comunicaților din Statele Unite, scrie The Federalist într-o analiză citată de site-ul Tribuna US.

 

 

Această mască a căzut după ce Facebook și Twitter au cenzurat fără drept de apel un articol al New York Post care expunea minciunile spuse direct din gura lui Joe Biden, pe atunci candidatului lor preferat la preşedinţie.

 

Oficial, giganții tehnologici conduși de Facebook și Twitter au intervenit în alegeri – și au proclamat fără echivoc că sunt editori, nu platforme.

 

De prea mult timp, giganții tehnologiei s-au bucurat de protecții confortabile în baza Secțiunii 230 din Communications Decency Act, care conferă imunitate site-urilor web care găzduiesc conținut de la terți, tratându-le ca platforme mai degrabă decât ca editori. Nucleul Secțiunii 230 stipulează: „Distincția dintre platforme și editori este importantă”. De exemplu, un editor s-ar putea confrunta cu procese de defăimare dacă ar publica informații calomnioase. În schimb, o platformă, precum Facebook, nu poate fi dată în judecată pentru unii din utilizatorii săi terți care postează conținut defăimător, pentru că, aparent, nu monitorizează ce postează utilizatorii.

 

Cu toate acestea, Facebook și Twitter au făcut un pas uriaș către cenzura flagrant partizană – alegând ce ar trebui și ce nu ar trebui să fie vizibil pentru utilizatorii săi – demonstrând definitiv că nu sunt platforme neutre care merită imunitate juridică. Funcționează ca editori și gardieni a ce pot vedea utilizatorii sau nu.

 

Ambii giganți tech, cu doar 20 de zile înainte de alegeri, au cenzurat un articol din New York Post care dezvăluia că Joe Biden, candidatul Democrat la Casa Albă, a mințit când a spus că nu știe despre interesele de afaceri din Ucraina ale fiului său Hunter.

 

După ce Joe Biden a insistat în repetate rânduri că nu știa despre „afacerile din străinătate” ale fiului său, New York Post a obținut o serie de e-mailuri care demonstrează contrariul.

 

Giganții partizani din industria tehnologiei nu au putut lăsa această știre să fie publică, Facebook anunțând că va cenzura articolul, iar Twitter că îl va interzice pe site-ul lor, etichetând link-ul drept „potențial dăunător”.

 

Deși articolul ar fi putut „dăuna” șanselor electorale ale lui Biden, cu siguranță nu promova violența, ura, nu conducea la acțiuni iminente periculoase, nu avea conținut obscen, lasciv, violent, hărțuitor.

 

Singura problemă a celor de la Facebook și Twitter a fost că acest articol îl reflecta nefavorabil pe candidatul „greșit”.

 

Sub masca protejării împotriva informațiilor false pentru a asigura alegeri libere și corecte, Facebook și Twitter s-au angajat în cenzurarea informațiilor, numindu-se pe ei înșiși arbitri ai adevărului.

 

Big Tech promovează constant dezinformarea virală a Stângii

 

Facebook și Twitter nu au părut prea îngrijorate de prevenirea răspândirii falsului și periculosului caz al coluziunii rusești, distribuit pe aproape toate mijloacele media mainstream.

 

Big Tech nu au făcut nimic pentru a opri distribuirea transcrierilor top secrete scurse ilegal cu privire la fostul consilier de securitate națională, Michael Flynn.

 

Cu toate aceste știri false care circulau activ pe Facebook și Twitter, în timp ce giganții tech cenzurau rapoartele despre corupția lui Hunter Biden cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, Big Tech și-a dat arama pe față.

 

Twitter și Facebook iau decizii editoriale. Ele decid ideile cui sunt demne de publicare și amplificare. Ele decid ce ar trebui să vezi și ce nu. Nu sunt platforme imparțiale. Sunt editori hiper-partizani și maligni care ne-au declarat război.

 

Citiţi şi:

Au înlocuit cenzura marxistă a Partidului Comunist cu cenzura neo-marxistă de pe Twitter și Facebook

New York Post: Caracatița Big Tech strangulează America

Corsarii Big Tech, Big Pharma și Big Finance sunt atât de mari, au atât de multă putere și susținere… încât le suntem toți captivi!

 

 

 

yogaesoteric

22 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More