Fetişismul

Fetişismul este ca un joc al fantomelor; este o obsesie a anumitor obiecte sau a anumitor acţiuni şi este produs de puterea de identificare a minţii. Fetişismul este încercarea minţii de a înzestra cu sens ceea ce nu este încă complet înţeles. Prin puterea fetişismului, ideile sau obiectele neînsufleţite par să fie însufleţite. Fetişismul sexual are loc atunci când un obiect sau o idee asociată cu plăcerea sexuală dobândeşte un control psiho-mental asupra unei anumite persoane.

Acţiunea de focalizare asupra unui fetiş este cea care îl înzestrează cu putere şi sens. Fetişii sexuali pot lua formele unor lucruri fizice cum ar fi: eşarfe, frânghii, şosete, lenjerie de mătase, blănuri, pene sau alte lucruri asociate cu plăceri de mult trăite. Când mintea este focalizată obsesiv asupra fetişului, amintiri intime, pline de semnificaţii par să capete viaţă ca prin farmec. Fetişismul este în general asociat cu nostalgia şi cu morbiditatea şi deseori ascunde o incapacitate, fie de a exprima, fie de a primi iubire. Deşi fetişismul poate fi un ajutor artificial pentru încrederea în sine, preţul final plătit pentru toate acestea este mult prea mare.

yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More