Filmele erotice şi viaţa amoroasă

Pentru o viaţă amoroasă cât mai satisfăcătoare, atât bărbatul cât şi femeia trebuie să recurgă cât mai des la ceea ce specialiştii în domeniu denumesc ”imaginaţie erotică”. Acesta este punctul de plecare şi suportul multor fantezii erotice care pot amplifica trăirile amoroase. De aceea aparatul video a intrat din ce în ce mai mult în dormitoarele noastre. Care este rolul filmelor erotice? Servesc ele la creşterea apetitului sexual în cazul anumitor cupluri, sunt rampele de lansare ale unor aventuri erotice sau, pur şi simplu, nu fac decât să ne delecteze în unele momente de răgaz dintre fuziunile amoroase? Dr. psiholog Andrei Mateescu îşi spune părerea.

Un sexolog vorbeşte despre filmele erotice

Întrebare: Filmul erotic poate stimula şi ameliora o sexualitate deficitară?
Dr. Andrei Mateescu: Imaginea erotică are rolul unui puternic afrodisiac şi serveşte la redarea efervescentă a pulsiunilor sexuale în declin. În special bărbaţii sunt sensibili la acest gen de imaginaţie, manifestă o trezire puternică a libidoului (apetitului sexual) în timpul acestor proiecţii video. În cazuri de impotenţă, pentru a verifica gradul de rigiditate a erecţiei pacienţilor lor, mulţi sexologi folosesc vizionarea de filme erotice.

Întrebare: Credeţi că filmele erotice pot fi o formă de tratament al inhibiţiilor de natură sexuală ale femeilor?
Dr. Andrei Mateescu: Femeile se interesează din ce în ce mai mult de viaţa lor erotică şi învaţă să aibă fantasme. Există multe femei care tocmai datorită inhibiţiilor pe care le-au acumulat, nu au curajul de a se lăsa în voia unor asemenea scenarii. Vizionarea unor astfel de filme poate declanşa în cazul lor o veritabilă avalanşă de imagini erotice, pe care le ţin ascunse undeva în forul lor interior, dar la care nu acced dintr-o teamă nejustificată. Filmele erotice ajută în mod cert la îndepărtarea micilor bariere şi a blocajelor de natură sexuală. Am întâlnit însă şi femei care nu suportă să vizioneze astfel de filme. Ele consideră că nu este nimic excitant în aceste scene şi că vizionarea lor este un fapt degradant. Este însă cazul femeilor care nu au beneficiat de preludii senzuale şi romantice şi care au frustrări sexuale foarte mari. Ele refuză să accepte acest adevăr şi găsesc o soluţie (care este falsă, de altfel) în a refuza la modul cel mai categoric astfel de interferenţe în viaţa lor sexuală. Aceste femei au nevoie de o anumită ambianţă, de comunicare şi intimitate, de dragoste şi sensibilitate, de atenţie şi de căldură sufletească din partea bărbatului iubit, pentru a depăşi aceste inhibiţii şi pentru a dezvolta o viaţă sexuală normală. Şi nu în ultimul rând ele au nevoie de vizionarea de filme erotice, fapt care le poate transforma în timp viziunea asupra sexualităţii. În cazul altor femei, la care viaţa sexuală se desfăşoară normal, vizionarea filmelor erotice are un rol ludic, stimulator, aducând un surplus de savoare şi spontaneitate în cadrul actului amoros.

Întrebare: Cum să folosim casetele video erotice pentru ca ele să fie benefice vieţii noastre amoroase?
Dr. Andrei Mateescu: Pentru ca vizionarea filmelor erotice să aducă un plus sexualităţii cuplului, trebuie ca cei doi iubiţi să nu confunde sexualitatea reală cu sexualitatea idealizată. În realitate, viaţa sexuală nu este întotdeauna atât de satisfăcătoare pe cât am vrea. Spectacolele erotice pe care le vizionăm pot deveni uneori frustrante şi pot genera chiar anumite conflicte în cadrul cuplului. Cel frustrat se poate servi de aceste scenarii pentru a condamna insuficienţa celuilalt. Este deci necesar să se vizioneze astfel de filme erotice ca simple stimulatoare ale apetitului sexual sau pentru amplificarea şi îmbogăţirea fantasmelor erotice, fiind însă întotdeauna atenţi să păstrăm conştiinţa clară a limitei dintre ficţiune şi sexualitatea cotidiană. Dar nu se pune problema să luăm în serios toate scenariile pe care le vedem într-un film erotic. Dacă în timp ce urmăresc un astfel de film, doi iubiţi se amuză sau chiar mai mult, sunt excitaţi şi stimulaţi de ceea ce văd, aceasta înseamnă că filmul şi-a atins obiectivul. Dar dacă se ajunge la o oarecare dependenţă în viaţa amoroasă, dacă cei doi ajung să trăiască dorinţa şi excitaţia erotică numai datorită unor astfel de filme, aceasta ţine de domeniul patologicului, iar ei trebuie să se reîntoarcă pe tărâmul realităţii.

Întrebare: Intrarea casetelor XXX (aşa cum sunt ele denumite) în dormitorul nostru este propice infidelităţii?
Dr. Andrei Mateescu: Bineînţeles că micul ecran poate funcţiona ca un afrodisiac. Bărbaţii, în special, sunt încântaţi să poată privi liniştiţi acasă imagini erotice dinamice. Soţiile nu trebuie însă să fie indispuse de aceste ”mici plăceri ”ale soţilor lor, nici să facă crize de gelozie, ci, din contră, să fie dispuse să îi însoţească. Dar aceasta nu înseamnă că vizionarea unor filme erotice va substitui activitatea sexuală a bărbatului respectiv. Aşadar, ca o concluzie, aş putea spune: vizionaţi filmele erotice, dar nu uitaţi că totuşi e mai plăcut să fiţi voi înşivă protagoniştii.  
 
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More