Forumul Economic Mondial: „Lecțiile învățate în lockdown-urile covid vor fi aplicate în cazul reducerii emisiilor de carbon”

Tehnocrații care au creat panica legată de covid în 2020 au analizat atent cum ar putea funcționa aceeași manipulare publică în ceea ce privește încălzirea globală și războiul împotriva carbonului. Tehnocrația a fost definită inițial ca fiind «știința ingineriei sociale» și, [de când a apărut acest concept], s-au dovedit a fi la înălțimea lui. Spălarea creierelor, indiferent de numele sub care are loc, este tot spălare a creierelor.” (Editorul Technocracy News)

Un articol de opinie publicat de Forumul Economic Mondial laudă modul în care „miliarde” de oameni au respectat „restricțiile” impuse în lockdown-uri, sugerând că ar fi indicat să fie aplicate aceleași metode sub pretextul reducerii emisiilor de carbon.

Articolul se intitulează „«Carbonul meu»: Un plan pentru orașe incluzive și durabile” și a fost scris de Mridul Kaushik, director al Misiunii pentru orașe inteligente, Ministerul Locuințelor și Afacerilor Urbane din India.

Subiectul articolului se referă la modul în care oamenii pot fi convinși să adopte „programe personale de alocare a emisiilor de dioxid de carbon”, având în vedere că astfel de programe au fost până acum în mare parte fără succes.

Cu toate acestea, Kaushik notează că îmbunătățirile în domeniul tehnologiei de urmărire și supraveghere ajută la depășirea „opoziției politice” față de astfel de programe.

Scriind că „pandemia de covid-19 a fost testul responsabilității sociale”, Kaushik apreciază faptul că „un număr imens de restricții inimaginabile au fost adoptate, în numele sănătății publice, de miliarde de cetățeni din întreaga lume”.

Au existat numeroase exemple la nivel global privind menținerea distanțării sociale, purtarea măștilor, vaccinarea în masă și acceptarea aplicațiilor de urmărire a contactelor pentru sănătatea publică, [exemple] care au demonstrat, în esență, existența responsabilității sociale personale”, subliniază autorul articolului.

O astfel de conformare ar fi încurajată prin intermediul tehnologiei, inclusiv prin intermediul inteligenței artificiale, al digitalizării și al dispozitivelor „smart home”, susține Kaushik.

Referindu-se la faptul că atât de mulți oameni s-au conformat ordinelor de izolare și de impunere a lockdown-urilor, în ciuda dovezilor copleșitoare despre consecințele dezastruoase pe care le-au avut astfel de restricții asupra societății, Kaushik sugerează că oamenii s-ar comporta manifestând aceeași obediență și în alte sfere ale vieții sociale.

O astfel de atitudine conformistă ar putea fi încurajată prin intermediul tehnologiei, inclusiv prin intermediul inteligenței artificiale, al digitalizării și al dispozitivelor pentru „casa inteligentă” (smart home), susține Kaushik.

Un fragment din articol:

2. Progresele tehnologice ale celei de-a Patra Revoluții Industriale – progresele în tehnologiile emergente, cum sunt AI [inteligența artificială], blockchain-ul și digitalizarea pot permite urmărirea emisiilor personale de carbon și pot ajuta la creșterea gradului de conștientizare, precum și în oferirea de consiliere personală cu privire la opțiunile etice și la emisiile reduse de carbon pentru consumul de produse și servicii. Inițiativa Scale 360 a Forumului Economic Mondial demonstrează utilizarea tehnologiilor celei de-a Patra Revoluții Industriale pe parcursul întregului ciclu de viață al produselor și serviciilor.”

Articolul, prezentat de summit.news, continuă cu solicitarea introducerii unui plan de raționalizare a emisiilor de carbon după modelul creditelor sociale.

De asemenea, vor fi introduse noi norme sociale pentru a defini ce anume reprezintă „o cantitate echitabilă” de emisii personale și a stabili „nivelele acceptabile” ale emisiilor personale.

Site-ul summit.news a documentat anterior cum tehnocrații pregătesc introducerea unor cote de carbon personale „obligatorii” care vor impune raționalizarea în fiecare aspect al vieții printr-o aplicație care ne va înregistra călătoriile, cheltuielile pentru încălzire și chiar alimentele pe care le consumăm.

Cum se arată într-un video realizat de summit.news, grupurile de schimbări climatice lucrează și cu producătorii de televiziune pentru a promova în emisiuni mesaje cu privire la încălzirea globală și emisiile de carbon.

Citiți și:
Cum vor funcționa cu adevărat amprenta ta de carbon și portofelul tău de carbon în lumea distopică pe care a planificat-o Forumul Economic Mondial?
Wokism-ul și sanitarismul subjugă societatea. Pandemia covid a scos la iveală apetitul pentru control al liderilor

 

yogaesoteric
2 noiembrie 2022

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More