Germania a creat un grup pentru investigarea infracțiunilor comise pe Telegram

Biroul Federal de Poliție Criminală (BKA) din Germania a creat un grup de lucru pentru a investiga infracțiunile comise prin intermediul Telegram.

Biroul Federal de Poliție Criminală (BKA) a creat un grup de lucru dedicat Telegramului, pentru a îmbunătăți posibilitățile de anchetare a încălcărilor legii săvârșite cu utilizarea aplicației, a anunțat serviciul de presă al instituției.

Amenințări, jigniri, îndemnuri la răzbunare: messengerul Telegram, conform aprecierilor organelor de securitate germane, se preschimbă într-o platformă comunicațională de radicalizare. În special sunt vizate persoanele cu funcții politice și demnitari publici, precum și reprezentanții științei și medicinei care se ocupă public cu combaterea pandemiei de coronavirus”, se afirmă în comunicat.

Președintele BKA, Holger Münch, a menționat că pandemia a contribuit semnificativ la radicalizarea oamenilor prin intermediul Telegram, unde sunt publicate îndemnuri la violență.

Statul de drept este necesar să se opună în mod hotărât unei astfel de evoluții a situației. Ne dorim să cooperăm cu Telegram, însă vom lua măsuri și în cazul în care Telegramul va refuza să coopereze”, a declarat Münch.

În comunicat s-a menționat crearea unui „grup de lucru pentru investigarea de către BKA a infracțiunilor”.

Scopul este identificarea suspecților și urmărirea lor penală. Aceasta are loc într-o strânsă coordonare cu poliția din landurile federale și direcția centrală de combatere a crimelor cibernetice a procuraturii generale din Frankfurt pe Main, în cadrul unei definiri a direcțiilor cheie a activității”, a mai adăugat instituția.

În afară de aceasta, BKA va insista asupra conlucrării cu Telegram pentru eliminarea conținutului sau transmiterea datelor personale în cadrul investigațiilor „în sfera infracțiunilor motivate politic”.

Scopul este îmbunătățirea cooperării la investigarea îndemnurilor la omor și alte crime prin intermediul Telegram”, se spune în document, întitulat „Aplicațiile messenger nu sunt libere de acțiunea spațiului juridic”.

Citiți și:
Rețeaua rusească Telegram – a doua cea mai descărcată aplicație în SUA
Zombie în pană de Facebook

 

yogaesoteric
6 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More