Gheorghe Piperea: „Cred că am înțeles de ce democrația se preschimbă, peste tot, în prostocrație”

Cred că am înțeles de ce democrația se preschimbă, peste tot, în prostocrație. În sanatoriul psihiatric în care conducerea a fost preluată de cei mai periculoși nebuni. În lumea „minunilor” în care Alice a ajuns căzând din greșeală prin gaura de iepure, o lume în care totul este cu fundul în sus și pe invers, singurul neinfectat cu nebunia banului obținut prin conflict de interese și comerț cu indulgențe fiind Pălărierul nebun (într-o lume pe invers, nebunul este, de fapt, un fel de Osho).

E o molimă, fraților.

Liderul politic, worldwide, e lovit cu leuca, iar liota din jurul său își auto-deformează fața, istoria și comportamentul contractual sau administrativ, ca să îi facă pe plac liderului, exact în maniera în care se comportă curtenii Reginei de cupă roșie.

Am urmărit un pic știrile de la televiziunile globale despre întâlnirea Biden – Putin.

O întreagă lume se teme instinctual de Rusia, o țară cu o economie mai mică decât cea a orașului New York și cu un buget militar cifrat la 10% din bugetul SUA. O țară cu o populație înrobită băncilor (75% dintre debitorii la bănci sunt în stare de supra-îndatorare sau de faliment virtual, dobânzile fiind, în medie, de 25% pe an – cifre din Financial Times, din august 2019, cifre care nu au cum să se fi îmbunătățit după pandemie). Și totuși, lui Biden și întregii lumi le este frică de Putin. Și de ruși. S-a văzut din discursul lui Biden de 6 minute cât este lumea de terifiată de acești bau-bau de serviciu sau de rezervă. Dacă aveți răbdare să îl ascultați pe Biden, veți observa în discursul său de la lacul Geneva, că a dat din nou drumul gafelor, bâlbâielilor, cuvintelor rostite pe sfert sau stâlcite nemilos, pauzelor bizare de raționare – tot tacâmul aspectelor pe care CNN, CNNC, New York Times, Washington Post, BBC News, feisbuc eiusdem farinae încearcă din răsputeri să le camufleze, ca pe vremea lui Stalin.

Nu am văzut asemenea „expresivitate” decât la extraordinar de competentul și precisul în exprimare Cîțu. Iar tăria argumentelor și a luărilor de poziție nu a fost egalată decât de Orban, când era premier și era pe tărie.

Putin, un pălărier nebun mai bun ca Johnny Depp, a zâmbit calm, a răspuns ne-arogant ziariștilor americani isterici și a punctat la greu.

Între timp, „modelul” economic și social chinez este nu doar aplaudat de alianța malefică Big Tech, Pharma și Finance – The Really Big Brother, ci și implementată cu sârg, întru demolarea și reconstrucția lumii pentru a face una mai bună (Build Back Better) și Marea Resetare, care ne va reduce la cel mai mic numitor comun chinezesc, cu zâmbetul tâmp de oaie fericită rezilient întipărit pe chip.

Citiţi şi:
Gheorghe Piperea spune: „Fraţilor, cum este posibil să renunţaţi la libertate atât de uşor, pentru nişte motive atât de minore?”
Jurnalistul conservator Carlson Tucker despre sensul impunerii prin condiţionare a vaccinului covid. El afirmă: „Vor avea astfel o putere totală asupra trupului şi a conştiinţei tale pentru totdeauna”

yogaesoteric
18 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More