Alertă FBI: „Soldații digitali” QAnon atacă din nou lumea reală

FBI a avertizat că adepții QAnon sunt gata să se angajeze din nou la violențe împotriva oponenților politici, deoarece predicțiile mișcării catalogate drept „conspiraționiste” nu s-au împlinit.

Raportul FBI, compilat împreună cu Departamentul pentru Securitate Internă și solicitat de senatorul Martin Heinrich din New Mexico, arată că adepții QAnon nu mai pot avea „încredere în plan” – un slogan distribuit pe rețelele de socializare și care se referă la ziua în care Trump va fi reintegrat în funcția de președinte și va reprima statul profund.

Prin urmare, autonumiții „soldații digitali” QAnon consideră că au acum „obligația de a se angaja în violențe în lumea reală” împotriva oricărei opoziții politice.

FBI spune că teoria va fi amplificată de pandemie, de postările de pe rețelele de comunicare virtuală, de polarizarea societății din Statele Unite și de „frecvența și conținutul declarațiilor pro-QAnon ale unor persoane publice care apar în mod evident în narațiunile de bază QAnon”.

QAnon a avut o influență notabilă asupra discursului politic atât în SUA, cât și în străinătate.

Trump i-a descris pe susținătorii Qanon (care contestă alegerile electorale frauduloase din 2020, în urma cărora Joe Biden a fost desemnat câștigător în cursa pentru fotoliul prezidențial) ca „oameni care ne iubesc țara”. De asemenea, el a retrimis frecvent conturi afiliate QAnon pe Twitter, înainte de a fi interzis pe platformă.

Citiţi şi:
Elitele mass-media sunt cele deconectate de realitate, nu susținătorii lui Trump
Iată cum poate reveni Donald Trump la Casa Albă „mai repede decât vă închipuiți”

yogaesoteric
18 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More