Ghid complet despre hormonul de creștere

Hormonul de creștere HGH natural sprijină funcţionarea sistemului nervos, ajută la buna funcţionare a pielii, cartilajelor şi ţesutului conjunctiv, intensifică arderea grăsimilor, accelerează creşterea masei musculare, sporește libidoul, toate acestea în timp ce îți furnizează aceleași niveluri de energie și de recuperare fizică pe care le aveai în tinerețe.

Despre hormonul de creştere, denumit pe scurt hormonul HGH (de la denumirea în limba engleză: Human Growth Hormone), cunoscut și sub numele de hormonul tinereții, se spune că poate da înapoi ceasul intern al organismului, fiind folosit cu succes în terapiile anti-aging pentru a încetini procesele de îmbătrânire ale organismului.

În ceea ce priveşte hormonii de creștere, există adesea mult mai multe întrebări decât răspunsuri. Nu este o licoare miraculoasă, ci doar o substanță pe care organismul nostru o produce în mod natural, prin intermediul glandei pituitare, ca răspuns la stimulii dați de hipotalamus. Hormonul HGH (somatotropina) este indispensabil în etapele de creștere și regenerare ale organismului.

Principalul rol al acestui hormon este de a stimula creșterea țesuturilor musculare, formarea cartilajelor și oaselor și de a crește semnificativ puterea fizică. De asemenea, hormonul de creștere HGH este deosebit de eficient în formarea proteinelor și stimularea arderii grăsimilor acumulate în organism, îmbunătățește performanța sexuală, sprijină sănătatea ficatului și a rinichilor.

Acestea sunt și motivele principale pentru care stimularea naturală a hormonului de creștere uman este în atenția sportivilor și culturiștilor, a persoanelor care vor să slăbească sau care doresc să își crească masa musculară, cât și pentru persoanele care își doresc o stare de sănătate mai bună, doresc să încetinească procesele îmbătrânirii și să trăiască mai mult și mai bine.

 1. Ce este și cum acționează hormonul de creștere HGH?

Tot mai mulți oamenii au găsit în hormonul HGH o modalitate simplă pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. Ei au realizat că procesul de îmbătrânire nu este ceva arbitrar, ci un proces care poate fi controlat, și de aici interesul acordat tuturor modalităților care promovează starea de bine pe termen lung și longevitatea.

Hormonul de creștere este produs de glanda pituitară și asigură creșterea lineară atunci când suntem copii și adolescenți. După ce organismul nostru s-a oprit din creștere, nivelul hormonului HGH scade și devine foarte mic în viața de adult. Scăderea nivelului de HGH începe la vârsta de 30 ani și continuă să descrească cu câte 2% pe an. Secreția hormonului de creștere este modulată de mai mulți factori externi, cum sunt stresul, exercițiile fizice, nutriția, somnul, și un set complex de hormoni.

 1. Există vreo modalitate de a ne păstra nivelul optim de HGH?

Astăzi, aproape toată lumea trăiește și muncește sub un anumit tip de stres. De aceea, ca și în cazul multor alți hormoni, cantitatea și efectul fiziologic al hormonului de creștere nu mai sunt suficiente. Este important de subliniat că, în contradicție cu faza de stres acut „fugi sau luptă“, când secreția de hormon de creștere HGH crește brusc, în cazul stresului cronic are loc exact contrariul.

După vârsta de treizeci de ani, secreția hormonului de creștere scade treptat. Multe persoane încearcă să reducă efectele nefaste ale acestui fenomen prin doze artificiale de hormoni sintetici, dar acest fapt poate avea numeroase consecințe dăunătoare pentru organism.

În cazul oamenilor mai în vârstă, eliberarea hormonului de creștere încetează aproape complet și este necesar să suplimentăm dieta astfel încât să ajutăm la stimularea producerii acestuia. Pe măsură ce nivelul hormonului de creștere scade, se modifică și funcționarea organismului și se pot observa apariţia următoarelor efecte, asociate – de altfel – cu îmbătrânirea:

 • se reduce masa musculară,
 • se depune o cantitate tot mai mare de grăsimi în diferite zone ale trupului,
 • slăbesc diferite răspunsuri ale sistemului imunitar,
 • scade pofta de mâncare,
 • rinichii funcționează mai puțin eficient.

Ajunși în acest punct, suntem cu toții de acord: cea mai bună soluție este să stimulăm natural organismul să producă hormonul de creștere HGH și să-l mențină la nivelul optim pentru sănătatea și starea noastră de bine! Însă, cum? Răspunsul corect este: cu ajutor extern, prin intermediul dietei și a exercițiilor fizice!

Hormonul de creștere HGH joacă un rol esențial în a ne menține tineri. Odată cu vârsta, trupul începe să producă mai puțin HGH. Vestea bună este că există metode sigure și naturale pentru a stimula eliberarea de hormon HGH, astfel încât să vă puteți păstra tinerețea cât mai mult timp.Cei mai buni nutrienți pentru hormonul de creştere HGH

 • Aminoacizii și GABA stimulează într-un mod complex secreția și înmagazinarea de HGH de către hipotalamus și glanda pituitară. La aceste procese biochimice iau parte nenumărați hormoni și substanțe considerate hormoni (somatocrinina, factor de creștere înrudit cu insulina – ILGF-1, somatomedina etc.).
 • Vitamina B6 și vitamina C sensibilizează receptorii periferici de HGH din țesuturile corespunzătoare, care astfel sunt capabili să lege o cantitate mai mare de hormoni de creștere.
 • Pe lângă nenumăratele efecte cunoscute deja ale chelatatului de crom și ale lecitinei, acestea scad nivelul colesterolului din sânge și stimulează eliberarea de HGH (care este cu atât mai puternică cu cât este mai scăzut nivelul colesterolului din sânge). În plus, lecitina eficientizează efectul anabolizant al HGH și al insulinei, crește puterea fizică și ajută la transformarea glicogenului din mușchi într-o substanță stimulantă.
 • Planta Vicia Faba stimulează deosebit de puternic secreția de hormon de creștere HGH și are aceeași acțiune pe care o au și cromul și lecitina. Vicia Faba (bobul) este o plantă leguminoasă care se cultivă pe tot globul. Boabele de Vicia Faba conțin o cantitate semnificativă de L-DOPA și stimulează la fel de puternic secreția de HGH de către glandă pituitară, la fel ca și hormonul provenit din hipotalamus, somatocrinina.

Nutrienții enumerați mai sus sunt eficienți pentru a stimula producerea de HGH și dacă sunt luați separat, însă împreună fac posibilă secreția periodică a somatotropinei în fluxul sanguin, în perioadele de repaos, noaptea sau ziua. Sub efectul acestor nutrienți, secreția hormonului HGH atinge punctul maxim aproximativ la o oră și jumătate după adormire. Hormonul de creștere HGH, eliberat prin stimulare naturală, are un efect deosebit de benefic pentru organism, fără efecte secundare și, în același timp, nu este considerat substanță dopantă.

ŞTIAI CĂ… în cazul pacienţilor care au suferit un atac cerebral, suplimentarea directă cu hormon de creştere a dat rezultate mai bune în timpul perioadei de refacere în ceea ce priveşte recuperarea forţei musculare şi reducerea oboselii?

 1. Îți amintești de energia și rezistența pe care le aveai în tinerețe?

În ziua de azi, tot mai mulți doctori și profesioniști din domeniul medical de pretutindeni sunt de acord cu faptul că există o corelație directă între procesul de îmbătrânire și scăderea progresivă a producției de hormon de creștere HGH. Pierderea treptată a energiei, a rezistenței, a memoriei și toate celelalte condiții pe care le asociem cu procesul de îmbătrânire pot fi rezultatul scăderii continue a nivelului hormonului HGH, pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Important de reținut despre hormonul de creștere HGH: organismul nostru produce somatotropina în mod natural, ca răspuns la somn, exerciții fizice și dietă. Hormonul de creștere natural nu are niciun fel de efecte secundare și are o acțiune deosebit de benefică asupra organismului:

 • ajută la menținerea tinereții,
 • încetinește procesele de îmbătrânire,
 • împiedică descompunerea țesuturilor.

Fiecare om este diferit și de aceea este bine să iei în considerare starea ta actuală: unele persoane observă rezultate spectaculoase și imediate, în timp ce în cazul altora beneficiile sunt mai subtile. Fie că observi rezultate imediate sau care apar după 3, 6 sau 12 luni de tratament, s-a demonstrat că hormonul de creştere HGH lucrează în continuare.

În cartea sa Simte-te mai tânăr cu Hormonul Uman de Creştere, doctorul Howard Davis spunea: „Continuă să te îmbunătățești an după an! Vine o vreme, în existența noastră, când apreciem atât de mult energia, vitalitatea și rezistența pe care le aveam în tinerețe, încât ne-am dori să recâștigăm și să păstrăm această stare, ca la 20 de ani, cât mai mult timp, în modul cel mai simplu și natural cu putință.

Nu crezi că este posibil? Și totuși, da!

Și nici nu ai nevoie de nicio licoare magică. Pentru aceasta, Natura însăși ne oferă soluția: substanțe nutritive pe care le găsim în alimentația noastră, combinate inteligent pentru a-și potența efectele și pentru a stimula în mod benefic secreția internă și eliberarea naturală a minunatului hormon de creștere HGH.

Despre hormonul de creștere HGH se poate spune pe bună dreptate că este un elixir al tinereţii.

Citiți și:
Daniel Reid, maestru taoist: «Ești ceea ce mănânci»
Fructul camu camu are cea mai mare concentrație de vitamina C din lume. Vezi 10 motive pentru a-l consuma
Postul alimentar de mai multe zile dobândeşte popularitate fiind considerat o puternică metodă de reprogramare biologică benefică… (I)

 

yogaesoteric
14 mai 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More