Google avertizează: conținutul care încurajează folosirea remediilor naturiste, a rugăciunii sau a ritualurilor în locul tratamentului medical va fi șters de pe YouTube

Noua politică Google în privința conținutului acceptat pe YouTube este foarte dură și nu lasă loc niciunei opțiuni în afară de discursul oficial. Astfel, printre altele, pentru a proteja „această comunitate unică și vibrantă” de utilizatori ai YouTube, compania Google a emis un regulament cu privire la ce ai și ce nu ai voie să postezi.

Printre altele, este considerat „dezinformare cu privire la tratament” un „conținut care încurajează folosirea remediilor naturiste, a rugăciunii sau a ritualurilor în locul tratamentului medical, precum consultarea unui medic sau prezentarea la spital”.

De asemenea, se consideră „dezinformare cu privire la prevenție”, un „conținut care promovează metode de prevenție care contrazic autoritățile sanitare locale sau OMS” sau „afirmații conform cărora un vaccin anti-covid-19 aprobat va cauza deces, infertilitate sau contractarea altor boli infecțioase”.

Tot în același sens, se consideră „dezinformare cu privire la prevenție”, afirmațiile „conform cărora un vaccin anti-covid-19 aprobat va conține substanțe care nu se află pe lista cu ingrediente, precum țesut fetal”. Aceasta, deși Vaticanul afirmă că vaccinul AstraZeneca conține celule de la fetuși umani avortați.

La fel susține și Institutul European de Bioetică.

Google afirmă că ar putea face o excepție în privința dezinformărilor, dacă respectivul conținut „include context care oferă o expunere egală sau mai mare opiniilor contrare ale autorităților sanitare locale sau consensului medical ori științific. În plus, am putea să facem excepții și dacă scopul conținutului este să condamne sau să conteste dezinformarea prin conținut care ne încalcă politicile. Acest context este necesar să apară în imaginile sau conținutul audio al videoclipului propriu-zis”.

Citiți și:
Companiile tehnologice mari conspiră întru cenzură
Giganții social media și cenzura ideologică. Polonia înființează tribunal online pentru a proteja libertatea de exprimare
Botniță pentru oameni și informații: Informațiile neagreate de sistem sunt etichetate «teoria conspirației», «fake news» și sunt cenzurate (I)

 

yogaesoteric
29 mai 2021

 

1 Comentariu
  1. Adrian spune

    Soluția e simplă. Nu mai folosim Google și produsele lor. Sunt alternative

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More