Grup catolic din Franța dat în judecată pentru promovarea învățăturilor bisericii cu privire la uniunile civile ale homosexualilor

Renaissance catholique, o asociație franceză de mireni catolici tradiționali, a fost acuzată că a instigat „la discriminarea unui grup de oameni din cauza orientării lor sexuale”. Această „infracțiune” este inclusă pe „lista infracțiunilor rasiste” din legea penală franceză care se referă la infracțiunile din mass-media, informează Life Site News.

Întregul proces a fost inițiat de asociația „Opriți Homofobia” (Stop Homophobie). Cuvintele care sunt caracterizate drept o „infracțiune de ură” sunt un rezumat al unei note din 2003 a Congregației pentru Doctrina Credinței, prezidată la acea vreme de cardinalul Joseph Ratzinger, care a devenit ulterior Papa Benedict al XVI-lea.

Renaissance catholique este criticată pentru faptul că a publicat pe site-ul său, în 13 iunie 2019, un articol intitulat: „Biserica Dumnezeului viu: coloana și sprijinul adevărului”.

Autoritățile civile nu ar trebui să stabilească uniuni civile sau juridice între două persoane de același sex, care imită în mod clar uniunea matrimonială, chiar dacă astfel de uniuni nu sunt numite căsătorie, întrucât astfel de uniuni ar încuraja păcatul grav pentru cei în cauză și ar provoca un scandal serios pentru alții (cf. Congregația pentru Doctrina Credinței, Considerații privind proiectele pentru recunoașterea legală a uniunilor între persoane homosexuale, 3 iunie 2003)”, se punctează în articolul respectiv.

Laici, preoți și episcopi vor înțelege că acest proces va fi, de fapt, cel al libertății Bisericii de a-și proclama învățătura morală, în lumina Evangheliei și de a-și aminti cerințele ei, într-o societate secularizată.

Cu ajutorul lui Dumnezeu nu ne vom feri! În acest sezon al Postului Mare încredințăm această intenție rugăciunilor prietenilor noștri, cunoscuți sau necunoscuți. Știm că mâine, în ciuda triumfului aparent al celor răi, lumina Paștelui va străluci asupra celor care se așază la piciorul crucii”, transmite asociația catolică, pe site-ul lor.

Citiți și:
Noul totalitarism: pastor arestat pentru că predica definiţia căsătoriei din Biblie
Dacă aveţi impresia că cei care avertizează asupra dictaturii homosexuale exagerează, priviți la ce se petrece în Norvegia

 

yogaesoteric
15 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More