În Olanda, de la spectacole-protest la violenţe împotriva măsurilor anti covid-19

 

Restricţiile impuse de guvernul olandez pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, i-au determinat pe mulţi cetăţeni să protesteze faţă de măsurile de închidere.

Rotterdam, Amsterdam şi alte oraşe mari din Olanda au fost locul revoltelor zile la rând. Oamenii au ieşit pe străzi să protesteze şi în timpul nopţii, în ciuda lockdown-ului.

Olanda se confruntă cu cele mai grave proteste din ultimii 40 de ani, după ce a treia noapte de manifestaţii împotriva guvernului s-a soldat cu 184 de arestări, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare. Incidentele vin pe măsură ce magazinele neesenţiale, restaurantele şi barurile vor rămâne închise până pe 9 februarie, însă data poate fi modificată între timp.

„Cred că dacă mergem pe această cale, ne îndreptăm spre un război civil”, a declarat duminică primarul din Eindhoven, John Jorritsma, numindu-i pe cei prezenți la manifestaţiil „mizeriile societății” și sugerând necesitatea intervenției armatei.

Dacă îşi pune problema unui război civil, înseamnă că admite implicit că „mizeriile societăţii” sunt suficient de numeroase. Însă realitatea este că primarul doar etichetează în acest mod jignitor toţi oamenii care protestează pe bună dreptate împotriva aberaţiilor guvernului.

Dacă astăzi s-a ajuns la violenţe, este şi pentru că alte forme de protest au fost complet ignorate de autorităţi, care şi-au urmat neabătute agenda de restricţii pandemice, rămânând surde şi mute la realitate şi la nevoile oamenilor.


Citiţi şi:
Botniță pentru oameni și informații: Informațiile neagreate de sistem sunt etichetate «teoria conspirației», «fake news» și sunt cenzurate (II)
Obsesia pentru carantină distruge vieți
Panourile publicitare din Bruxelles au fost piratate: ‘Covid-19 nu există. Timpul va scoate la lumină adevărul’

 

yogaesoteric
29 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More