Infectarea cu SARS-Cov-2 reduce substanțial riscul de a contracta din nou virusul în următoarele 10 luni

Persoanele care s-au vindecat de covid prezintă un risc scăzut de a contracta din nou virusul SARS-Cov-2 în următoarele 10 luni, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la University College London (UCL), care au analizat evoluția stării de sănătate a rezidenților și angajaților din azilurile de bătrâni.

Rezultatele studiului publicat în The Lancet arată că vârstnicii anterior infectați cu SARS-Cov-2 prezintă un risc cu 85% mai scăzut de a se reinfecta.

În privința angajaților, riscul a fost mai mic cu 60%.

Vestea că o infectare naturală te protejează împotriva unei reinfectări este una extrem de bună. Riscul de a fi infectat de două ori pare să fie foarte mic”, spune coordonatorul studiului, Maria Krutikov.

Faptul că o infectare anterioară oferă un nivel ridicat de protecție rezidenților caselor de bătrâni este reconfortant, având în vedere că au existat temeri în privința acestei grupe de vârstă.

Studiul a analizat datele provenite de la 682 de rezidenți și 1.429 de angajați ai caselor de bătrâni. Testele derulate în iunie-iulie 2020 au arătat că o treime dintre participanți aveau anticorpi specifici coronavirusului.

Cei vaccinați nu au fost luați în calcul, cercetătorii propunându-şi să analizeze eficiența serurilor anti-covid într-un studiu separat.

Alexander Edwards, profesor la University of Reading, care nu a fost implicat în cercetare, spune că există încă multe incertitudini privind durata protecției după infectare.

Reinfectări există – deci protecția nu este completă. Ne așteptăm ca o infectare anterioară să ofere protecție împotriva formelor grave, dar nu avem încă suficiente date”, atenționează Edwards.

Citiţi şi:
Jumătate dintre americani au imunitate naturală; ignorarea acestui fapt este cel mai mare eșec al liderilor din domeniul medical, constată un profesor al Facultății de Medicină a Universității „Johns Hopkins”
OMS schimbă pe furiș definiția imunității de turmă, care de acum este legată exclusiv de vaccinare

 

yogaesoteric
14 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More