Informații privind pregătirea SUA și a NATO pentru o provocare cu scopul de a acuza Federația Rusă de utilizarea armelor nucleare, chimice sau biologice

Ambasada Federaţiei Ruse în România

Reproducem un comentariu ce a fost publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Federației Ruse în România:

Ministerul Rus al Apărării are informații referitoare la pregătirea de către Statele Unite ale Americii a provocărilor cu scopul de a acuza Forțele Armate Ruse de folosirea armelor chimice, biologice sau nucleare tactice. Acest plan a fost deja elaborat și este o reacție la succesul Rusiei în desfășurarea operațiunii militare speciale.

Doar în martie-aprilie a.c., autoritățile țărilor occidentale au făcut în mod regulat declarații provocatoare cu privire la posibilitatea ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă.

Astfel, asistentul adjunct al președintelui SUA și consilier pentru securitate națională J. Sullivan a comentat cuvintele președintelui Biden că Statele Unite vor răspunde „în mod corespunzător” la posibila utilizare a armelor de distrugere în masă de către țara noastră. Iar la 27 februarie, reprezentantul permanent al SUA la ONU, L. Thomas-Greenfield a anunțat că Rusia ar intenționa să folosească orice instrumente „sub steag fals”, inclusiv arme chimice și biologice pentru a intimida populația ucraineană și comunitatea mondială.

În acest context, Departamentul de Stat al SUA a examinat și a dat un răspuns favorabil cu privire la transferul în Ucraina a până la 400.000 de seturi de echipamente de protecție personală, a 390 de dispozitive de recunoaștere radiologică, chimică și biologică și a 15 vehicule de recunoaștere STRYKER. Transferul fusese aprobat de subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor și securitate internațională B. Jenkins.

Vă atragem atenția asupra faptului că astfel de proiecte au fost deja implementate de mai multe ori de către SUA pentru a atinge obiective politice. Cel mai elocvent exemplu de provocare informațională este discursul secretarului de stat american Colin Powell din 5 februarie 2003. O eprubetă cu „praf de spălat” în mâinile acestuia a servit drept pretext pentru invadarea Irakului și moartea a aproape jumătate de milion de cetățeni.

În 2017, unele agenții de presă au difuzat fotografiile „Căștilor Albe”, care arătau oameni în bandaje de tifon obișnuite prelevând mostre la un loc în care, după cum se presupunea, fusese folosit sarinul, iar oamenii din apropiere nu purtau deloc echipamente de protecție. Aceste fotografii au dus la un atac cu rachetă asupra Aerodromul Shayrat din Siria.

Iar în 2018, videoclipurile regizate cu copii sirieni care ar fi fost otrăviți cu clor au dus la distrugerea centrului de cercetare medicală din Barzeh și Jamraya. Și doar declarațiile martorilor oculari ai acestor evenimente aduși de Federația Rusă la Haga a deschis ochii comunității mondiale asupra a ceea ce se petrece.

Până acum, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru aceste provocări. Acum se plănuiește folosirea a trei variante de scenarii pentru a acuza Federația Rusă.

Prima variantă este un „incident regizat sub steag fals”, cea mai probabilă.

Poate fi vorba de utilizarea reală a armelor chimice și biologice cu victime în rândul populației, sau de desfășurarea unor „diversiuni” din partea Rusiei la instalațiile Ucrainei care au fost implicate în dezvoltarea componentelor armelor de distrugere în masă.

Un astfel de scenariu este planificat să fie implementat la unitățile chimice și biologice din Harkov și Kiev. Nu este exclusă o provocare la instalații nucleare, în primul rând la centrala nucleară din Zaporojie, care se află sub controlul Federației Ruse. Așadar, pe 21 aprilie, la punctul de control al trupelor Gărzii Naționale, a fost oprit și returnat în orașul Zaporojie un convoi de 10 vehicule cu încărcătură periculoasă, care se îndrepta spre centrala nucleară.

În plus, conducerea Ucrainei ia în considerare serios un atac asupra depozitului deșeurilor radioactive de la fosta întreprindere „Uzina chimică Pridnestrovski” din satul Kamenskoe, regiunea Dnepropetrovsk. Ministerul Apărării are un document care confirmă starea critică a depozitelor și deturnarea fondurilor alocate de Uniunea Europeană pentru întreținerea facilității.

A doua variantă este „Utilizarea armelor de distrugere în masă în mică măsură sub maximă acoperire” pentru a suprima voința și capacitatea de a rezista în cadrul rezolvării unei sarcini operaționale specifice.

Un astfel de scenariu a fost luat în considerare la întreprinderea Azovstal. Dar ordinul Comandantului Suprem a anulat asaltul asupra întreprinderii, zădărnicind planurile Pentagonului pentru implementarea acestui scenariu.

A treia variantă este scenariul cel mai puțin probabil, „utilizarea deschisă a armelor de distrugere în masă pe câmpul de luptă” în cazul în care succesul nu va fi obținut cu armele convenționale, cel mai probabil într-o zonă de ostilități.

Un astfel de scenariu este luat în considerare pentru Slaviansk și Kramatorsk, transformate în orașe-fortărețe.

Probabilitatea mare că va fi înscenată utilizarea armelor chimice este confirmată de faptul că unele antidoturi pentru substanțe toxice au fost furnizate Ucrainei. Numai în 2022, la solicitarea Ministerului Sănătății al Ucrainei, din SUA au fost livrate peste 220.000 de fiole cu atropină. Acest fapt este o dovadă a pregătirii intenționate a provocărilor cu substanțe otrăvitoare tocmai cu acțiune neuroparalitică.

În ceea ce privește incidentele chimice, se va folosi mecanismul atributiv al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), care permite fabricarea probelor necesare și desemnarea făptuitorilor la discreția cuiva, ceea ce a fost deja făcut în mod repetat în cadrul investigațiilor incidentelor chimice din Siria.

De o importanță fundamentală va fi strângerea rapidă a probelor la locul incidentului (sechestrarea de mostre, interogarea martorilor, documentare foto și video).

Mecanismul de investigare a faptelor de posibilă utilizare a armelor biologice va fi activat cu autorizarea din partea Secretarului General al ONU, care stabilește componența grupului de experți pe baza propriilor preferințe.

În zonele de ostilități în care nu va fi permisă sosirea reprezentanților din țările NATO, se preconizează implicarea reprezentanților Comitetului Internațional al Crucii Roșii, echipați cu mijloace de protecție și indicare.

Înscenarea utilizării armelor de distrugere în masă are ca scop acuzarea Rusiei de folosirea armelor interzise, implementarea ulterioară a așa-numitului „scenariu sirian”, în care statul este supus izolării economice și politice, precum și excluderii din organizații internaționale, inclusiv Consiliul de Securitate al ONU.

Un posibil scenariu de evoluție cuprinde punerea presiunii asupra țărilor loiale și prietenoase Federației Ruse, inclusiv India și China, pentru a le obliga să impună sancțiuni împotriva țării noastre.

Am dori să reamintim că Federația Rusă și-a distrus complet arsenalul chimic pe 27 septembrie 2017, ceea ce este confirmat de certificatul OIAC. La rândul lor, SUA, având un potențial financiar, economic și tehnic puternic, sunt singura țară-participant la Convenția privind armele chimice care deține până acum un arsenal impresionant de substanțe toxice de luptă.

Declarația directorului CIA W. Burns despre posibila utilizare a armelor nucleare tactice de către Rusia este absurdă. Cu nivelul actual de dotare tehnică a sistemului internațional de monitorizare a testelor nucleare, este imposibilă ascunderea utilizării acestui tip de arme. Dacă directorul CIA nu înțelege acest aspect, atunci el ori este un neprofesionist, ori este indus în eroare.

Programele pentru crearea de arme biologice în URSS au fost complet oprite în 1972. În același timp, numărul laboratoarelor biologice ale SUA este absolut incomparabil cu alte țări. Potrivit Ministerului chinez de Externe, Washingtonul controlează 336 de laboratoare în 30 de țări ale lumii, ceea ce provoacă o îngrijorare serioasă.

Vă atragem atenția asupra faptului că, în pofida obligațiilor sale internaționale, SUA au păstrat în legislația națională normele care permit posibilitatea de a desfășura lucrări în domeniul armelor biologice.

Ratificarea Protocolului de la Geneva din 1925 de către Statele Unite a fost însoțită de o serie de rezerve, una dintre care permite utilizarea armelor chimice și cu toxine în răspuns.

În conformitate cu Legea federală a SUA „Unificarea și consolidarea Americii pentru a obstrucționa terorismul”, cercetarea în domeniul armelor biologice este permisă cu aprobarea guvernului SUA. Participanții la astfel de cercetări nu sunt supuși răspunderii penale pentru dezvoltarea unor astfel de arme.

Având în vedere blocarea de către Statele Unite a oricăror inițiative internaționale de verificare a Convenției privind interzicerea armelor biologice (cu toxine), se creează condiții prealabile pentru încălcarea acordurilor internaționale privind neproliferarea armelor biologice.

Anterior, am observat că Ucraina a trimis o solicitare companiei producătoare „Bayraktar” cu privire la posibilitatea de a echipa vehicule aeriene fără pilot cu echipamente de aerosoli atașate.

Este un motiv de îngrijorare faptul că pe 9 martie, pe teritoriul regiunii Herson, unități de recunoaștere ale trupelor ruse au descoperit trei vehicule aeriene fără pilot dotate cu containere de 30 de litri și echipamente pentru pulverizare.

Conform datelor disponibile, în ianuarie 2022, Ucraina a achiziționat prin organizații intermediare peste 50 de astfel de dispozitive, care pot fi folosite pentru aplicarea unor substanțe biologice și substanțe chimice toxice.

Pe 21 aprilie 2022, pe o poziție trupelor ruse a fost aruncat dintr-un UAV un container cu fiole. Conform planului, în urma distrugerii lor ar fi avut loc o reacție chimică care să provoace o explozie și incendiu cu eliberarea de substanțe toxice neincluse în listele Convenției.

În ceea ce privește conținutul fiolelor, se efectuează o analiză chimică în laboratorul 27 al Centrului științific din cadrul Ministerului rus al Apărării, acreditat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, rezultatele analizei vor fi trimise la Secretariatul Tehnic al Organizației în modul prescris.

În plus, am dori să reamintim că astăzi SUA sunt singurul stat din istoria lumii care a folosit toate cele trei tipuri de arme de distrugere în masă.

Bombele nucleare aruncate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial asupra Hiroshimei și Nagasaki, utilizarea de substanțe chimice toxice în Vietnam și Irak – toate aceste crime nu au primit o evaluare corespunzătoare din partea organizațiilor internaționale relevante.

Astfel, în încercarea de a discredita operațiunea militară specială a trupelor ruse, regimul de la Kiev, la sugestia administrației americane, este capabil să implementeze în viitorul apropiat scenarii care vor duce la moartea a zeci de mii de cetățeni ucraineni și vor provoca un dezastru ecologic și umanitar.

Citiți și:
Întrebări fundamentale despre războiul din Ucraina
La baza Azov, de lângă Mariupol, au fost găsite documente secrete ale armatei SUA
Documente scurse din laboratorul biologic ultrasecret din Ucraina arată că SUA făceau experimente biologice mortale pe soldații ucraineni

yogaesoteric
19 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More