Iulian Fota, fost consilier prezidențial: Dorința de a salva identitatea națională și Coaliția pentru Familie sunt «semnale antieuropene»


Eminescu a fost plătit să critice occidentul


Fostul consilier prezidențial, Iulian Fota, a acordat un interviu Revistei 22 în care a vorbit despre necesitatea occidentalizării totale a României. Acesta a spus, printre altele, că obiectivul clasei politice și a societății românești trebuie să fie „o țară ca afară”.

El mai spune că teama pentru pierderea identității naționale sau demersul Coaliției pentru Familie ar reprezenta semnale antieuropene: „În primul rând, această temă a identității naționale. Teama că, prin integrarea în UE și NATO sau prin globalizare, identitatea națională a României este pusă în discuție. În al doilea rând, vedem acest reviriment al protocronismului, al dacismului, al acestor teorii stupide prin care noi redevenim buricul Europei, teorii fără niciun fel de relevanță practică, nefundamentate științific, dar care prind. Dacă nu mai suntem daco-romani, ci doar daci și deci renunțăm la partea noastră latină, acesta ar putea fi un pas clar pe drumul antioccidental pe care deja au pornit destui.”

Reporter:
Coaliția pentru Familie intră tot în această paradigmă antioccidentală?

Iulian Fota: „Absolut. Poate e și îngrijorarea legitimă pentru declinul demografic al României. Dacă ne uităm în istoria României de la 1859 încoace, se vede o anumită recurență în astfel de manifestări antioccidentale. După fiecare moment important, bazat pe colaborarea strânsă cu Occidentul, vedem o recrudescență a naționalismului, a autohtonismului. Eminescu era un antipașoptist pentru că era acea luptă de putere între noua elită politică – burghezia, bancherii, comercianții – și vechea elită, cea care era bazată pe proprietatea pământului, moșierii, și aceștia îl finanțau pe Eminescu să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism. În anii de după Primul Război Mondial reușim realizarea României Mari după o strânsă colaborare cu Occidentul. Urmează în perioada interbelică o recrudescență a autohtonismului, a naționalismului, apare Mișcarea Legionară. Apare o contestare a Occidentului, cu teme pe care le auzim și azi: că Vestul ne tratează ca pe o țară de mâna a doua, că ne ține în genunchi.”

În concluzie, Iulia Fota ne spune că, pentru a fi europeni, trebuie să acceptăm falsul istoric care îi pune la marginea istoriei pe geto-daci, să renunțăm, ca români, să mai luptăm pentru identitatea națională, să acceptăm „refugiații” musulmani precum țările foarte europene Germania și Franța (care în două-trei generații vor fi țări islamice), să acceptăm căsătoriile homosexuale și să îl punem sub preș pe Eminescu, care era agent plătit (!!!) să lupte împotriva Occidentului. Mare Om, mare Vizionar, mare Patriot acest Iulian Fota! De aia a și fost consilierul lui Băsescu pe probleme de securitate. Ca să îi apere pe alții de… noi!!!

Citiți și:

Prăbuşirea morală a Occidentului

Bilderberg 2018 a decis că trebuie să se «ocupe» de naționalism și media online independentă


 

yogaesoteric
1 octombrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More