Este acesta un nou tip de război? Mai mulți diplomați americani din China au suferit leziuni cerebrale în urma unui nou posibil atac sonic


Ceva similar s-a petrecut anii trecuți și în Cuba


Guvernul american a emis o avertizare către proprii cetățeni aflați la muncă sau în interes personal în China, după ce mai mulți angajați ai ambasadei au suferit leziuni cerebrale care ar putea fi legate de un atac sonic. Diplomații americani se aflau la consulatul american de la Guangzhou, când au raportat că au auzit niște sunete misterioase, după care li s-a făcut rău.

Incidentul a avut loc la sfârșitul anului 2017. Angajații afectați au fost imediat aduși înapoi în SUA, unde au fost supuși mai multor investigații medicale. Deși abia după jumătate de an au apărut în presa americană informații cu privire la acest incident, presa de peste ocean a început să speculeze faptul că acesta este cel de-al doilea „atac sonic” asupra unor diplomați americani. Primul a avut loc la ambasada din Cuba în 2016, când peste 20 de diplomați au fost afectați și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Guvernul Statelor Unite ia în serios aceste rapoarte și și-a informat personalul oficial din China despre acest eveniment. În prezent nu știm ce a cauzat simptomele raportate și nu avem informații de situații similare din China, fie în interiorul, fie în exteriorul comunității diplomatice. Dacă sunteți în China și dacă vă confruntați cu orice fenomene neobișnuite legate de auz, însoțite de sunete neobișnuite, nu încercați să localizați sursa lor. Vă rugăm să vă îndepărtați cât mai repede de acele surse”, a explicat o avertizare emisă de guvernul de la Washington.

Încă nu se știe nimic despre tipurile de unde sonore la care au fost expuși angajații guvernamentali, însă secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat într-o audiere din cadrul Congresului, că investigațiile celui mai recent episod sunt asemănătoare cu cele pe care le-au resimțit angajații din Cuba. „Avem echipe medicale care se mută pe teren în China. Lucrăm să aflăm ce s-a petrecut la Havana, cât și în China, de asemenea”, a declarat Pompeo, potrivit unui raport al NPR.

Oficialii cubanezi au negat în mod constant orice legătură cu un posibil atac sonic care ar fi fost comis împotriva americanilor în 2016. Cu toate acestea, membrii ambasadei de la Havana au suferit pierderi de auz, vertij, tulburări de somn și umflarea creierului, fără ca medicii să poată identifica cauza nici până astăzi.

Iată sunetul auzit de americani în Cuba:

 

Citiți și:

Dezvăluiri despre armele cu energie dirijată folosite pentru controlul maselor de către aşa-zişii «Iluminaţi» (I)

Război hibrid, «lawfare», război informaţional. Războaiele viitorului


 

yogaesoteric
1 octombrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More