Kevin McCarthy (proaspăt ales președinte al Camerei Reprezentanților din SUA) a luat „cina” cu Klaus Schwab și a vorbit la WEF alături de soția senatorului republican McConnell, în anul 2018

Republicanul Kevin McCarthy a dezvăluit că a luat „cina” cu miliardarul Klaus Schwab la Forumul Economic Mondial (WEF) în 2018, în timpul comentariilor pe care le-a făcut în cadrul unei comisii de discuții cu soția lui Mitch McConnell, Elaine Chao, de origine chineză, o moștenitoare din domeniul transportului maritim.

Elaine Chao (stânga) și Kevin McCarthy (dreapta) la Forumul Economic Mondial în 2018

McCarthy a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, în 2018, în același an în care al 45-lea președinte Donald Trump a vorbit în fața grupului de elită format din oameni de afaceri, politicieni și jurnaliști bogați.

În timpul unei discuții de 30 de minute cu Chao, fost secretar al Transporturilor lui Trump, și Kirstjen Nielsen, fost secretar al Securității Naționale al lui Trump, McCarthy a remarcat că a luat „cina” cu Schwab în timpul Forumului Economic Mondial, în timp ce descria publicului ce înseamnă „America First”.

În timp ce eram aseară la cină cu Klaus, ceea ce este interesant este numărul de țări care vorbesc acum despre sistemul lor fiscal”, a spus McCarthy, sugerând în același timp că mesajul „America pe primul loc” (America First) al lui Trump înseamnă reduceri de taxe, reforme economice și granițe puternice.

Comentariile lui McCarthy din timpul discuției par să reprezinte o tentativă de a dezvolta o înțelegere între participanții la Forumul Economic Mondial și Trump, McCarthy având rolul de comunicator pentru a traduce politicile pro-americane ale lui Trump în jargonul pe care organismul internațional îl poate înțelege.

La un moment dat, referitor la afirmațiile potrivit cărora tarifele economice ale lui Trump ar afecta consumatorii americani, McCarthy l-a apărat afirmând că este „mai preocupat de faptul că în comunitatea mea vor fi locuri de muncă în următorul deceniu”. El a apărat, de asemenea, persoana bombastică a lui Trump, menționând că „este necesar să ridici temperatura, așa cum au făcut și alți președinți în trecut” pentru a „declanșa dezbaterea” cu liderii străini.

McCarthy este listat în mod public ca membru al Forumului Economic Mondial pe site-ul instituției – se face referire la el ca fiind liderul majorității din Camera Reprezentanților a SUA – iar arhiva de pe internet sugerează că este afiliat la acest organism de elită cel puțin din ianuarie 2016.

Kevin McCarthy și Donald Trump

Este de remarcat în special faptul că McCarthy a apărut la Forumul Economic Mondial alături de Chao, care l-a repudiat pe Trump și administrația sa în termeni fermi după 6 ianuarie. Mai recent, Chao a acordat un interviu comisiei din 6 ianuarie.

În aceeași declarație pe care Trump a folosit-o pentru a-l sprijini pe McCarthy și pentru a cere să se pună capăt confruntării în curs de desfășurare la acea vreme pentru președinția Camerei Reprezentanților, el a ironizat-o și pe Chao.

Dacă republicanii se vor lupta, atunci este necesar să ne luptăm cu Mitch McConnell și cu BOSS-ul său dominator și iubitor de China, adică soția sa, Coco Chow”, a scris Trump, cel de-al 45-lea președinte.

Într-o declarație anterioară, Trump l-a susținut pe McCarthy și le-a promis republicanilor că „Kevin McCarthy va face o treabă bună și poate chiar o treabă excelentă” dacă GOP-ul din Camera Reprezentanților îi va da ciocănelul (de președinte).

După mai multe zile de negocieri și 15 runde de vot, la 7 ianuarie, Kevin McCarthy a devenit noul președinte al Camerei Reprezentanților, cu 216 voturi pentru și 211 împotrivă.

Citiți și:
Au apărut mugurii viitorului Guvern Mondial. Cine sunt și cum acționează
Donald Trump numește SUA o „hazna a crimei” și „zonă de război”: „visul american a fost rupt în bucăți”

 

yogaesoteric
8 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More