Kîrgîzstan promovează rădăcina de aconit ca tratament împotriva coronavirusului. Facebook s-a grăbit să-l cenzureze pe președintele acestei țări

Într-o conferință de presă susținută de ministrul Sănătății din Kîrgîzstan, Alimkadyr Beishenaliyev, acesta a prezentat un remediu împotriva coronavirusului pe bază de rădăcină de aconit, declarând că președintele republicii, Sadyr Japarov, a folosit planta pentru a vindeca „mii” de deținuți pe timpul cât a făcut închisoare anul trecut – înainte de a fi eliberat de protestatari și pus președinte.

În fața jurnaliștilor, acesta a luat câteva înghițituri dintr-o soluție ce conținea extract de rădăcină de aconit, în timp ce descria proprietățile sale curative, transmite Straitstimes.

Nu prezintă niciun pericol pentru sănătate”, a spus Beishenaliyev după ce a băut poțiunea.

Este necesar să fie băută fierbinte și, în două sau trei zile, testul PCR nu va mai arăta un rezultat pozitiv, iar persoana se va simți imediat mai bine.”

Rădăcina de aconit se folosește în medicina tradițională, deși, altfel, este considerată o plantă toxică. Facem precizarea că nu tot ce este considerat toxic în viața de zi cu zi este nociv și în știința farmaco-medicală (soluții se obțin și din venin de viperă, ceea ce nu înseamnă că produsul final e dăunător).

Cu o zi înaintea prezentării din cadrul conferinței de presă, președintele Sadyr Japarov a postat pe Facebook un filmuleț în care o echipă de bărbați turnau remediul în sticluțe. Eticheta de pe ele descria licoarea ca fiind eficientă „împotriva coronavirusului și a cancerului de stomac”, dar avertiza, totodată, că nu se bea neîncălzită, deoarece poate provoca moartea.

Facebook s-a grăbit să cenzureze postarea în care președintele Kîrgîzstanului promova acest tratament alternativ.

Am eliminat această postare fiindcă nu permitem nimănui, nici măcar reprezentanților aleși prin vot, să distribuie dezinformări care ar putea duce la vătămare fizică iminentă sau să răspândească afirmații false despre cum se poate trata sau preveni covid-19”, a transmis un reprezentant al Facebook pentru RFE/RL, citat de Overorbit.com, care se laudă că a fost prima publicație care a postat filmarea.

Ne îndoim că reprezentantul Facebook are specializare medicală sau o minimă cultură privind medicina tradițională din Kîrgîzstan, pentru a avea un minim temei în desființarea comunicatului despre poțiunea kîrgîză pentru etichete nedemonstrate de falsitate sau nocivitate.

Sadyr Japarov nu este primul lider politic care afirmă că deține tratamentul împotriva coronavirusului.

În Turkmenistan, liderul Gurbanguly Berdymukhamedov a promovat rădăcina de lemn dulce, iar președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, a promovat o infuzie preparată local din artemisia (pelin dulce), o plantă folosită ca remediu anti-malarie.

Rădăcina de aconit se găsește în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei și în unele zone din Kîrgîzstan și Kazahstan.

Unii oameni folosesc această rădăcină în supe și meniuri pe bază de plante, fiind convinși de efectele ei benefice pentru sănătate.

Din alt punct de vedere, consumul de rădăcină de aconit poate cauza îmbolnăvirea și chiar moartea, din cauza cardiotoxinei „aconitină”.

Este însă important că atât bucătăria tradițională, cât și preparatorii leacului din rădăcină de aconit prezentat de oficialii kîrgîzi insistă pe ideea încălzirii lichidului înainte de consum, el nefiind dăunător preparat astfel.

Citiți și:
Aspecte urgente importante referitoare la TIPURI DE PROFILAXIE a bolilor corelate cu unele exemple practice… (III)
Planta care se spune că ar ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore
Extractul de păpădie blochează proteina spike

 

yogaesoteric
22 decembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More