La ce ne putem aștepta de la vaccinul anti Covid-19?

 
Mai mulți politicieni din Europa și din SUA au afirmat că actuala „criză provocată de coronavirus” nu va putea lua sfârșit până când nu vom avea un vaccin, la care se lucrează în prezent.

Cu toate acestea, mulți experți au notat că un vaccin rapid împotriva noului coronavirus nu este necesar și nici folositor din cauza mortalității scăzute și a răspândirii deja în declin. Protecția grupurilor de risc, în special în azilurile de bătrâni, ar putea reprezenta o țintă mult mai adecvată.
 
Unii experți precum virusologul elvețian dr. Pietro Vernazza au observat de asemenea că experiența arată că grupele cu riscul cel mai mare beneficiază cel mai puțin în urma vaccinării, din moment ce sistemul lor imunitar nu mai reacționează cum ar fi necesar la vaccin.

Mulți alți experți au arătat riscurile de sănătate majore pe care le presupune administrarea unui vaccin expres. În fapt, vaccinarea contra așa numitei „gripe porcine” din 2009/2019 a condus la unele probleme neurologice severe, în special la copii, și la procese în care pagubele cerute au fost de ordinul milioanelor.

Cu toate acestea, mai multe miliarde de dolari din fonduri publice și private au fost deja colectate pentru dezvoltarea unui vaccin. Se discută în prezent și despre un „pașaport de imunitate” pentru muncă și călătorii. Totuși, în pofida marii majorități a reportajelor din presă, cele două proiecte de vaccinare au întâmpinat probleme serioase.

În cazul vaccinului Universității „Oxford”, toate cele șase maimuțe pe care s-au făcut experimente s-au îmbolnăvit de Covid-19, asta deși erau vaccinate; mai mult, ele erau la fel de infecțioase precum maimuțele nevaccinate. Cu toate acestea, vaccinul a fost trecut la testarea pe oameni. Totuși, managerul de proiect a explicat că deja coronavirusul a devenit atât de rar întâlnit la populație încât testele clinice s-ar putea să nu dea niciun rezultat.

În cazul noului vaccin RNA de la compania de biotehnologie americană Moderna, care în mod neobișnuit a fost testat direct pe oameni, 20% dintre participanții în grupul cu dozaj mare au avut „un puternic efect colateral”, asta deși Moderna a permis experimentul doar pe oameni foarte sănătoși.

Unul dintre participanții la experiment a fost prezentat și intervievat de CNN ca fiind un „erou”. Însă, s-a convenit să nu se menționeze că participantul la experiment a leșinat după vaccin și „s-a îmbolnăvit ca niciodată în viața lui”. Mai mulți experți au criticat Moderna pentru că nu a dezvăluit suficient informațiile clinice.

Directorul Programului pentru Dezvoltarea Rapidă a unui Vaccin contra Corona din SUA a fost în trecut director la Moderna. 

Președintele Trump a anunțat de asemenea că vaccinul ar putea fi distribuit la nivel național cu ajutorul armatei. Unele țări, cum ar fi Danemarca, au creat deja baza legală pentru vaccinarea obligatorie a întregii populații. Chiar și în Germania, diverși politicieni au vorbit în favoarea vaccinării obligatorii.

Avocații vaccinării obligatorii, precum președintele World Medical, Frank Montgomery, susțin că este necesar ca populația să fie vaccinată pentru a-i proteja pe cei care nu pot fi vaccinați din motive de sănătate. Luând în considerare mortalitatea scăzută a Covid-19 și prevalența deja largă a virusului, argumentul pare îndoielnic. Pe lângă toate acestea, există riscuri serioase ale vaccinului după cum am arătat mai sus.

Totuși, directorul celui mai mare portal de bilete pentru evenimente la nivel european, Eventim, a afirmat că „s-ar putea să nu se mai țină evenimentele importante până când nu va exista un vaccin sau o medicamentație eficientă”.

Primul-ministru britanic Boris Johnson, care a fost copreședinte al summitului despre vaccin de la începutul lui iunie, alături de miliardarul american Bill Gates, a descris alianța vaccinurilor GAVI ca pe un fel de „NATO al sănătății”. Cu toate acestea, „pașapoartele imunitare” s-ar putea să eșueze din moment ce testele de anticorpi pot identifica doar 20% dintre toate infecțiile, după cum a demonstrat studiul profesorului Boyman.

Citiți și:

Prof. dr. Virgil Păunescu: «Vaccinarea obligatorie este o prostie!»

Agenda globalistă de vaccinare a lui Bill Gates

Didier Raoult savantul francez care a găsit un remediu pentru Covid-19: «Vaccinurile nu sunt întotdeauna soluția cea mai bună!»

yogaesoteric

22 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More