Lecția din Ucraina. Armata americană nu este pregătită pentru un război cu China!

Războiul din Ucraina ar fi necesar să stimuleze factorii de decizie politică de la Washington. A demonstrat că baza industrială de apărare a Americii nu este în măsură să-și aprovizioneze armata pentru un conflict convențional prelungit cu o putere majoră precum China.

Liniile de producție pentru rachetele Stinger și Javelin destinate Ucrainei sunt întinse la capacitate maximă, iar componentele critice nu mai sunt produse în cantitate suficientă pentru a satisface cererea.

Competențele industriale necesare pentru un război convențional susținut s-au atrofiat. În 2018, administrația Trump a identificat aproape 300 de lacune semnificative în 10 „arhetipuri de risc” în industria de apărare, cum ar fi dependența de un furnizor străin, care ar putea submina în mod direct capacitatea armatei americane de a lupta într-un război major.

Cauzele acestor lacune variază de la declinul general al producției naționale la eșecul Congresului de a asigura un ciclu previzibil de finanțare a apărării și de la politicile industriale prădătoare ale altor națiuni la presupunerea că viitoarele războaie ale Americii vor fi rapide și decisive. Oricare ar fi cauzele, status quo-ul este profund periculos.

Un război între SUA și China s-ar putea să se prefigureze. Dacă se va petrece, nimeni nu ar fi cazul să presupună că va fi scurt, notează Bloomberg. Pentru a descuraja și, dacă este necesar, pentru a învinge într-un astfel de conflict, SUA au nevoie de o armată de top care să poată fi susținută, refăcută și realimentată.

Un conflict cu privire la Taiwan ar duce la o uzură substanțială a resurselor americane. Baza industrială internă a Americii va fi necesar să producă în timp real înlocuitori pentru platformele aeriene, navale și spațiale critice, precum și pentru munițiile cheie.

În timpul crizei rachetelor Rusiei în Cuba, Statele Unite aveau 28 de șantiere navale capabile să construiască nave militare sau comerciale de mare tonaj.

Doar două șantiere navale și mai puțin de 20 de docuri uscate au rămas în zona de operațiuni a Flotei din Pacific, cu mult sub necesarul Marinei. Cele mai multe macarale portuare – esențiale pentru repararea și construcția navelor – sunt construite în străinătate, și adesea în China. În cazul unui război, Marinei Militare i-ar fi greu să își repare navele.

Un alt motiv de îngrijorare este reprezentat de lunga coadă logistică necesară pentru a sprijini forțele americane din Pacific.

Doar o mână de nave auxiliare și de rezervă sprijină capacitățile de luptă ale Marinei. Cu o marină comercială civilă redusă aproape exclusiv la traficul intern și cu o infrastructură limitată pentru a produce noi nave, realitatea simplă este că SUA s-ar confrunta cu dificultăți serioase într-un conflict transpacific extins.

Există, de asemenea, o nevoie urgentă de o marină comercială capabilă să sprijine armata în timp de război și un cadru de lucrători calificați care să poată îndeplini sarcini industriale vitale.

Americanii ar putea în curând să lupte într-un război mai intens decât cele cu care s-au confruntat în decenii. China nu va fi descurajată.

Citiți și:
Raport CIA: China construiește o armată de clasă mondială
„Armata din adâncuri”: SUA au trimis ucigași profesioniști în întreaga lume

 

yogaesoteric
21 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More