Romeo și Julieta au fost modernizați: „Este arhaic ca Romeo și Julieta să fie doar un bărbat și o femeie”

Dansatorul și coregraful Benjamin Millepied schimbă codurile unuia dintre clasicele spectacole de dans, Romeo și Julieta al lui Prokofiev. El face din acesta un balet atât dansat pe scenă, cât și filmat în culise, iar rolurile principale sunt uneori deținute de un bărbat și o femeie, alteori de două femei, alteori de doi bărbați, scrie Le Figaro.

În luna iulie, la festivalul Nuits de Fourvière din Lyon, în fața unor arene pline și a unui public entuziast, coregraful Benjamin Millepied a dat startul tripticului său Romeo și Julieta pe muzica sublimă a lui Prokofiev.

Un mit pe care fosta vedetă a Baletului din New York a ales să-l reinterpreteze în spirit modern. Transpunând povestea lui William Shakespeare într-o lume urbană contemporană, coregraful a propus în fiecare seară un cuplu diferit, alternând astfel duetele bărbat-femeie, bărbat-bărbat și femeie-femeie.

Este o viziune prea arhaică în zilele noastre să ai doar un bărbat și o femeie”, a declarat artistul în vârstă de 45 de ani pentru AFP.

În plus, acțiunea părăsește scena în anumite momente pentru a ajunge în culise. O cameră însoțește dansatorii în spatele scenei, care sunt apoi urmăriți pe un ecran, furnizând imagini neobișnuite, permise de exemplu de un obiectiv care filmează de deasupra scenei.

Millepied și-a dorit „o sărbătoare universală a iubirii”, pe deplin contemporană. Și a reușit, într-adevăr, să coboare arhetipul iubirii pure la interpretarea smintită a zilelor noastre, rezultând un ghiveci năucitor.

Citiți și:
Un profesor de liceu canadian, cu grave deficiențe în sfera conștiinței, poartă în fața elevilor o pereche de sâni falși uriași
O australiancă susține că propaganda transgender i-a distrus fiica: Este ca un cult unde ți se spală creierul

 

yogaesoteric
21 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More