Libertatea – marele privilegiu care ne-a fost dat la creaţie. E marea taină a lumii oamenilor

Suntem liberi să alegem dacă mergem sau nu la întâlnirea cu Dumnezeu, sau dacă ne vedem de „treburile noastre”. Suntem liberi. Este marele privilegiu care ne-a fost dat la Creaţie. Este marea taină a lumii oamenilor.

Ea, lumea oamenilor, poate chiar să-şi imagineze că este autonomă, că a apărut de la sine şi că poate să se organizeze în mod liber, după legi pe care şi le creează ea însăşi.

Dumnezeu a găsit în acordarea libertăţii forma ideală a unei omeniri care să se simtă demnă şi independentă, până la riscul de a se priva chiar de El.

Dumnezeu are un punct de vedere cu privire la toate aceasta, dar a socotit mai importantă libertatea oamenilor. Tuturor le-a pus la îndemână însă pe lângă libertate şi mijloacele care să-i orienteze în opţiunile libertăţii. Aşadar, ceea ce vrem să subliniem acum, în mod deosebit, este acest: „De voieşte cineva“, cum spunea Iisus – faptul că avem libertatea de a urma sau nu legile dumnezeiești.

Citiți și:
Libertatea omului se limitează ori de câte ori se abate de la legea dumnezeiască
Spre Dumnezeu
Sfântul Sofronie Saharov: Dumnezeu îl caută pe om înainte ca omul să-L caute pe Dumnezeu

 

yogaesoteric
11 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More