Liderul Dumei de Stat a Rusiei: „Ucraina se îndatorează pentru generaţii întregi în faţa SUA”

Ucraina se va îndatora pentru generaţii întregi în faţa Statelor Unite, căutând să obţină împrumuturi de miliarde de dolari pentru arme propuse de preşedintele american Joe Biden, iar SUA urmărește să profite cât mai mult de pe urma războiului, a declarat Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus. Volodin a mai afirmat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski „conduce ţara într-o groapă de datorii”, relatează Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru a sprijini apărarea Ucrainei în faţa Rusiei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat parlamentarii să aprobe rapid cererea.

Viaceslav Volodin, care, în calitate de preşedinte al Dumei Ruse, exprimă adesea opiniile Kremlinului, a acuzat Statele Unite că urmăresc să profite de pe urma războiului, îndatorând generaţiile viitoare de ucraineni.

Programul de împrumut şi închiriere (Lend-Lease) este un împrumut de mărfuri care nu este ieftin: multe generaţii viitoare de cetăţeni ucraineni vor plăti pentru toate muniţiile, echipamentele şi alimentele pe care le vor furniza Statele Unite”, a afirmat Volodin. „Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski conduce ţara într-o groapă de datorii”, a adăugat el.

Solicitarea de finanţare a lui Biden include peste 20 de miliarde de dolari pentru armament, muniţii şi alte echipamente militare, precum şi 8,5 miliarde de dolari în asistenţă economică directă pentru guvernul ucrainean şi 3 miliarde de dolari în ajutor umanitar. Congresul a adoptat, în luna aprilie, o legislaţie care invocă Legea de împrumut şi închiriere („Lend-Lease Act”) din 1941, propusă iniţial de preşedintele Franklin D. Roosevelt pentru a ajuta la înarmarea forţelor britanice care au luptat împotriva Germaniei Naziste. Legea îi permite lui Biden să furnizeze arme cu împrumut Ucrainei, relatează The New York Times.

Citiți și:
Ajutaţi Ucraina!
Luptele din Ucraina golesc arsenalul Americii

 

yogaesoteric
24 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More