UE devine CAP: Dreptul la Veto este eliminat. Suveranitatea națională se va pierde într-o hărmălaie colectivistă

La fel cum pandemia de covid a fost pretextul pentru arderea etapelor globalizării, și Războiul din Ucraina este folosit ca instrument pentru instituirea Noii Ordini.

Premierul italian Mario Draghi a cerut recent, într-un discurs la Strasbourg în fața parlamentarilor europeni, schimbări drastice ale modului în care funcționează Uniunea Europeană.

Fostul director al Băncii Centrale Europene, ajuns acum la 74 de ani, a declarat că Europa este necesar să se îndrepte rapid spre un „federalism pragmatic”, pentru a face față unor crize precum Războiul din Ucraina, pandemia de covid-19 și altele care vor veni.

El a mers până acolo încât s-a declarat în favoarea modificării tratatelor UE. Ținta principală pare a fi lichidarea oricărei posibilități de afirmare a suveranității naționale:

Suntem pe cale să depășim acest principiu al unanimității, care duce la logica unor veto-uri încrucișate, și să trecem la luarea deciziilor cu majoritate calificată.”

Sau, cum descria Thomas Jefferson democrația, „doi lupi și un miel supun la vot ce mănâncă la cină”.

Draghi a declarat că este favorabil „deschiderii negocierilor de aderare (la UE) cu Albania și Republica Macedonia de Nord”, „relansării negocierilor cu Serbia și Muntenegru” și „susține cererile legitime ale Kosovo și Bosnia-Herțegovina”.

Însă, în viziunea liderului italian, extinderea UE nu se oprește la Balcanii Occidentali, vorbind și despre aderarea Ucrainei: „Suntem favorabili aderării tuturor acestor țări la Uniunea Europeană și dorim și ca Ucraina să devină membră”.

Eliminarea dreptului de veto și înmulțirea numărului de membri vor face ca Uniunea Europeană să devină o pastă uniformă, în care vocile naționale vor fi acoperite de hărmălaia colectivistă.

Citiți și:
Germania dorește eliminarea dreptului de veto în UE. Demnitar polonez: Este ultimul mecanism rămas care blochează hegemonia germană
De ce nu poate exista un popor liber fără libertatea de exprimare
Tolontan despre legea care dă puteri SRI și SIE în domeniul economic: „Ne luptăm cu Putin, care decide singur tot, dar nu ne abținem să-i folosim mijloacele”

 

yogaesoteric
24 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More