Manifest publicat de guvernul lui Viktor Orban în mai multe ziare de dreapta europene: „Noi spunem NU imperiului european”

Guvernul suveranistului Viktor Orban a publicat un manifest în care prezintă şapte propuneri „pentru viitorul Uniunii Europene”. Textul a fost preluat de mai multe ziare de dreapta europene, între care cotidianele Le Figaro (francez), Jyllands-Posten (danez) sau ABC (spaniol).

Viktor Orban

Deciziile este necesar să fie luate de lideri aleşi şi nu de ONG-uri. Spunem nu externalizării statului de drept”, se arată în manifest.

Primul alineat vizează Comisia Europeană.
Se edifică la Bruxelles un super-stat căruia nu i-a dat mandat nimeni. Noi spunem nu imperiului european.

Pe aceeaşi temă, în text se îndeamnă la „restaurarea democraţiei europene”.

Parlamentul European s-a dovedit a fi o fundătură: el îşi reprezintă exclusiv propriile interese ideologice şi instituţionale. Este necesar să fie consolidat rolul parlamentelor naţionale”, se îndeamnă în manifest.

Orban pledează împotriva unei Europe pe care o consideră prea federală şi relaţiilor prea procedurale între state, pledând în schimb pentru o Europă a naţiunilor cu relaţii articulate în esenţă în jurul economiei.

Succesele economice comune sunt forţa integrării europene”, punctează el.

Citiți și:
Viktor Orban, un lider naționalist autentic
Viktor Orban către ONU: «Dacă nu ne puteți ajuta, dați-vă la o parte!»

 

yogaesoteric
19 octombrie 2021

 

1 Comentariu
  1. MN spune

    Bravo Victor Orban. Bravo Ungaria.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More