Manual de educație sexuală scris de un preot, aspru criticat. «Face trimitere la cultura violului»

O şcoală din Polonia s-a aflat în centrul unui scandal uriaş, din cauza unui manual de educaţie sexuală. Din cartea scrisă de un preot francez, elevii de clasa a 8-a au aflat că fetele care se îmbracă provocator sunt vinovate în caz de abuz.

Dar dacă ajung să fie hărţuite, elevele sunt sfătuite să fie „bune şi respectuoase” şi să nu arate dezgust.

Una din lecţiile manualului de educaţie sexuală propune întrebarea: „Cum să-i spui NU şefului sau profesorului tău?”. Mai jos, apare o variantă de răspuns, scrisă cu litere îngroşate: „În primul rând, este necesar să-l tratezi cu respect. Apoi, dacă insistă, fă o rugăciune pentru sufletul lui”, sugerează autorul.

Învăţămintele i-au indignat pe unii elevi de clasa a 8-a, care au arătat manualul părinţilor.

„Manualul face trimitere la cultura violului. Spune că fetele este necesar să fie loiale, obediente şi, dacă cineva le molestează, o face din cauza rochiei pe care ele o poartă”, explică Dorota Loboda, reprezentanta unei asociaţii a părinţilor.

Din manual, elevii au aflat că fetele „uşoare” sunt abandonate de bărbaţi, dar şi că cele cu o bogată experienţă intimă nu primesc respect.

Cartea scrisă de un preot francez a fost distribuită într-o şcoală din Varşovia şi folosită la atelierele de educaţie sexuală ce erau organizate de primărie.

„Nu sunt surprinsă, fiindcă asemenea idei apar în manuale de ani de zile. Mă bucur că publicul a început în sfârşit să acorde atenţie acestei chestiuni”, a transmis Antonina Lewandowska, profesoară de educaţie sexuală.

Psihologii atrag atenţia asupra efectelor promovării unor asemenea idei în şcoli.

„Chiar şi într-un manual catolic, nu ar fi cazul să existe vreun dubiu cu privire la faptul că abuzul sexual este abuz sexual şi violul este viol. O fustă scurtă nu dă undă verde violului”, a subliniat Aleksandra Piotrowska, psiholog.

Specialiştii spun că elevii este necesar să înveţe că violul nu poate fi justificat de nimic.

Manualul a fost retras, iar primăria le-a cerut scuze părinţilor şi a început o anchetă.

Citiți și:
Pedofilia, legalizată. Un tribunal din Finlanda nu a considerat drept viol actul de a întreține relații sexuale cu o fetiță de 10 ani
Cultivarea subversivă a violului în America, o altă manevră perversă a elitei așa-zișilor «iluminați»
Perversitatea imensă, fără margini a industriei cinematografice iese din ce în ce mai mult la iveală

yogaesoteric
10 iunie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More