Marian Munteanu: Toate valorile au fost tocate în mod programat, din două motive

Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității de acum 30 de ani, spune că valorile adevărate au fost „tocate” timp de 30 de ani, în România, iar în acest scop au fost promovați „tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose”.

Antropologul afirmă că această campanie a avut două obiective: slăbirea capacității de apărare a poporului român, precum și prefacerea acestuia într-o masă de consumatori fără discernământ.

După ’89, toate valorile au fost tocate mărunt. Au fost promovați tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose. Toate au fost tocate în mod programat. Din două motive. Diminuează până la anulare capacitatea de apărare a unui popor. Să știți că moralul contează extraordinar de mult. Toată propaganda de război este subordonată acestui obiectiv. Și doi, sunt scopuri economice. Pentru că face ca populația să devină o masă de consumatori neatenți, căreia poți să-i vinzi orice”, a spus Marian Munteanu la „Marius Tucă Show”.

Marian Munteanu a mai afirmat că Petre Țuțea a anticipat corect ce se va petrece cu românii, încă din 1990.

Poporul de astăzi s-a dedulcit. A crezut că libertatea asta este tot una cu debandada. Nu este. Libertatea înseamnă responsabilitate, preocupare, grijă, ordine. Obligații, nu doar drepturi. Noi nici măcar propria istorie nu ne-o mai apărăm. Sunt campanii media de 30 de ani în care sunt batjocorite toate momentele noastre istorice, toate sacrificiile noastre sunt aruncate în derizoriu.

Petre Țuțea spunea că poate i se face milă lui Dumnezeu și poate ne mai dă un șut în fund. El în ’90 a evaluat corect perspectiva. Nu l-am crezut. Eram tânăr și credeam că domnul profesor este prea pesimist. Și când am văzut ce păcălit a fost poporul nostru, cât a fost păcălit de politicieni… Faptul că ăștia au greșit cred că se vede cu ochiul liber. Să nu ajungem la mânia lui Dumnezeu!”, a explicat Marian Munteanu.

Citiți și:
Octavian Jurma, acuzat că și-a trădat colegii studenți în 1990, pentru a servi regimului Iliescu
În România există un singur partid, partidul-stat, condus din afară. Am devenit pașalâc, ceea ce nu am fost niciodată
Petre Țuțea: «Să te autoumilești zilnic, pentru ca în acest gol lăsat în tine să poată intra Dumnezeu»

 

yogaesoteric
8 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More