Medic naturopat, biochimist: Toate bolile apar de la intestine

 

Marva Vagarșakovna Oganian ‒ medic naturopat, biochimist cu 45 de ani de experiență în tratament medical și muncă de laborator – își împărtășește cu bucurie cunoștințele și metodele cu cei care doresc să-și îmbunătățească calitativ sănătatea și viața.

Teoria sa se bazează pe cărțile Îndrumarul medicului naturopat și Regulile de aur ale medicinii naturale, unde sunt luate în considerare cauzele patologiei moderne, considerate incurabile: alergiile, hipertensiunea, cancerul, diabetul etc., care sunt numite de medicina tradițională „stil de viață”, dar de care, în realitate puteți scăpa prin metode foarte accesibile. Marva Vagarșakovna a ținut o prelegere pe tema „Discuții despre nutriție”, unde a explicat încă o dată reguli simple pentru sănătatea trupului și a spiritului.

Tezele principale ale teoriei lui Marva Oganian

1. Cunoașterea biochimiei ‒ baza existenței corecte a fiecărei persoane

Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească. A nu te îmbolnăvi este o dorință normală. Boala este o adevărată crimă împotriva organismului și a omului însuși.

Marva Oganian a ajuns la această concluzie relativ recent. A studiat la universitatea de medicină, unde erau învățați să vindece boli. Mai târziu, ea a înțeles că medicii nu vindecă bolile, adică ei nu fac acel gest nobil la care au visat. Studiind teoria medicinei, Marva Vagarșakovna a ajuns la concluzia că baza teoriei medicinei este de fapt biochimia, deoarece studiază metabolismul, care constituie baza organismului uman. Cei deja familiarizați cu prelegerile ei, știu că ea glorifică neobosit biochimia. În opinia ei, biochimia ar fi necesar să fie cunoscută de toată lumea. Pentru asta, nu este nevoie să fii doctor sau absolvent al universității de medicină. Nu este nevoie o cunoaștere exhaustivă a întregului domeniu, ci este suficient să studiem și să înțelegem elementele de bază.

Fără cunoașterea biochimiei, este imposibil nu doar să ne vindecăm, dar și să trăim. Dacă analizați mai atent ce beți, ce mâncați, din ce sunteți alcătuit, vă veți putea orienta corect și în viață. „După ajustarea hranei, vă veți ajusta și viața în general”, afirmă Marva Vagarșakovna, adică, învățați să vă construiți viața din acel material care e destinat pentru aceasta. Dacă consumați anumite produse alimentare, se modifică nu numai sănătatea, ci și psihicul. Sănătatea generală și psihicul sunt concepte inseparabile.

Ce se petrece acum? În prezent nimeni nu cunoaște biochimia. Elementele de bază ale matematicii le cunosc toți, sunt studiate în școală. De ce nu se poate face la fel și cu biochimia, care este atât de importantă? Paradoxul este că niciun medic nu cunoaște acum biochimia, nici chiar profesorii. În schimb le este cunoscută biochimiștilor, care sunt destul de puțini în lume, în special, în Rusia. Aceștia sunt oameni de știință de un nivel destul de înalt. De rezultatele muncii lor, din păcate, nu se folosesc nici medicii, nici populația. Toate descoperirile rămân în laboratoare – iar aceasta are consecinţe fatale în viața oamenilor, deoarece toată medicina depinde în totalitate de schimbul biologic.

2. Medicina modernă nu tratează boala în sine, ci simptomele acesteia

Cu ce se ocupă medicina oficială modernă? Ea tratează simptomele. Însă simptomele nu pot fi vindecate, ele pot fi înlăturate doar pentru o perioadă. Apoi ele revin – într-o formă asemănătoare sau modificată. Cel mai grav este că boala tinde nu doar să devină cronică, ci și să se preschimbe în altele. De exemplu, în copilărie ați avut angină sau pneumonie și de atunci le aveți în mod regulat. La început, în copilărie, este angină, iar la 35 de ani, de exemplu la o femeie, se preschimbă în cancer la sân. Astfel de preschimbări ale unei boli în alta sunt naturale. De ce? Toate explicațiile detaliate le găsiți în cartea Marvei Oganian Medicina ecologică: calea viitoarei civilizații.

Există o situație care este de neînțeles pentru medici. Niciun medic nu va spune că o femeie are cancer la sân deoarece în copilărie a suferit deseori de angină sau pneumonie care nu au fost tratate până la capăt.
Apropo, din păcate, în prezent, nicio boală la copii nu este tratată în totalitate. Amintiți-vă și analizați: ce boli ați avut în copilărie și cu ce boală vă confruntați acum. Probabil, aceasta este una și aceeași boală.

3. Moartea vine din intestin

Să analizăm perioada copilăriei. Care sunt, de obicei, bolile copilăriei, cu excepția răcelii și a anginei? Acestea sunt varicela, oreionul, rubeola și altele, care sunt clasificate ca fiind „boli ale copilăriei”, deoarece fiecare dintre noi este de preferat să aibă în copilărie aceste boli, pentru că la o vârstă mai înaintată acestea sunt mai greu de suportat. Întrebarea este: de ce?

În primul rând, nu toți copiii au suferit de aceste boli. S-au îmbolnăvit doar acei care au în organism mai mult teren pentru a dezvolta agentul patogen care provoacă boala. De ce copiii suportă aceste boli mai ușor decât adulții? Răspunsul este simplu ‒ trupul copilului nu este încă atât de îmbibat cu diferite reziduuri, care se acumulează, în primul rând, în colon.

În medicina naturală, există chiar o expresie comună ‒ „moartea vine din intestine”. Și este literalmente așa. Dacă am ști regulile de curățare a intestinelor, am trăi foarte mult timp și am fi sănătoși. Cu cât este mai în vârstă persoana, cu atât mai multe reziduuri a acumulat.
Despre ce fel de reziduuri este vorba, veți întreba? Mai întâi de toate ‒ conținutul intestinului, pentru că noi nu-l curățăm, nu-l spălăm, nici în copilărie, nici mai târziu.

Există un mit comun precum că, dacă faci clisme frecvente, poți „spăla” microflora. Care microfloră? Ceea ce se petrece în intestine este ceva teribil. Microflora putrezită va fi curățată și va rămâne cea bună, deoarece microbii benefici nu pot fi spălaţi complet din intestine. Microflora rea va fi spălată, va rămâne una prietenoasă care se va înmulți. Apoi este important să oferi o nutriție adecvată acestei microflore benefice.

4. Alimentație corectă și incorectă

Mâncarea este o mare binecuvântare, dar în prezent ea a devenit un mare rău. Răul este mâncarea „publică”, care este vândută în spații publice de catering ‒ cantine, grădinițe, spitale, armată etc. Aceasta este o mâncare criminală pentru sănătate. Din această cauză, copiii se îmbolnăvesc în grădinițe. Nu din cauza frigului, ci pentru că acolo ei primesc o hrană distructivă, de la care au acumulat prea multe reziduuri. De exemplu, în Elveția, în grădinițe copiii sunt hrăniți cu fructe, salate și ceai cu miere. În mod surprinzător, acest meniu este suficient pentru ca ei să fie sătui, sănătoși atât fizic, cât și psiho-mental.

Este important să vă curăţaţi cât mai bine intestinele. Un intestin curat se deosebește semnificativ de unul murdar. Sub greutatea toxinelor, în timp, el începe să atârne din cauză că tonusul slăbește. Reziduurile intestinale includ resturi de fecale, mucus putred și semiputred, care conține paraziți vii și morți. Pe aceștia vă este frică să îi spălați?

În plus, unii nutrienți este necesar să treacă prin peretele intestinal. Cum vor trece, dacă există un strat de murdărie pe pereții colonului? Nicicum. Din această cauză, tonusul intestinal are de suferit, ceea ce duce la probleme cu evacuarea. În general, problema constipației este o consecință a unei alimentații necorespunzătoare, a alimentelor moarte. Mâncarea nevie, incorectă este cea prelucrată termic. Iarna este mai dificil să te alimentezi doar cu produse vii, crude şi suntem nevoiți să adăugăm și unele alimente procesate, dar vara este destul de simplu pentru toți să respecte acest regimul, cu excepția locuitorilor din nordul îndepărtat, din motive bine cunoscute de toți.

În acest sens, Marva Vagarșakovna are un subiect separat pentru studiu, care poate fi găsit pe internet: Alimentația biologică pentru organismul uman. Este foarte important ca biochimia alimentelor și biochimia umană să corespundă. Dacă se potrivesc, atunci nu vom fi bolnavi. Desigur, în ziua de astăzi este mai dificil să găsiți produse ecologice, nemodificate genetic. De exemplu, pentru a prelungi termenul de valabilitate al unei pătlăgele, în ea este introdusă o genă de la taur. Dar chiar și în aceste condiţii, este recomandat să consumați numai alimente sănătoase. Există mereu posibilități pentru cei care sunt motivați.

5. Pastilele nu vindecă, ele distrug sănătatea

După cum am constatat deja, medicii moderni nu cunosc biochimia. Și dacă veniți la medic cu o durere la picioare, medicul vă va prescrie un medicament pentru durere la picioare. Dar vă va ajuta acest tratament?
Cine face pastilele? Omul. Dar poate omul re-crea corect ceea ce a creat natura? Trupul uman nu a fost creat de om, este imposibil de a crea în mod artificial omul, deoarece el a fost creat de natură, Dumnezeu, univers. Putem atinge nivelul dumnezeiesc și să corectăm ceea ce a fost creat de Creator? Nu, nu putem. În schimb, noi putem deteriora această creaţie dumnezeiască, ceea ce facem acum cu ajutorul medicamentelor. Luaţi un produs străin, nu este vorba de mâncare, este vorba despre ceva nefiresc, străin. Medicamentul corectează metabolismul? Nu, doar îl înrăutățește.

Pentru tratament este potrivit doar ceea ce este creat de natură. Orice produs alimentar are un efect farmacologic, dar numai acela care corespunde chimiei noastre biologice.

În încheiere, un sfat important de la Marva Vagarșakovna Oganian: Pentru a nu se îmbolnăvi, omul este necesar să aibă o conștiință ecologică, în primul rând medicii și guvernul, iar apoi fiecare dintre noi. Societatea, spre exemplu, creează mai întâi alcoolul și alcoolismul, iar mai apoi se luptă cu el. Acesta este paradoxul timpurilor moderne. Nu ajungeți la asta.
Dacă o persoană își va dezvolta o conștiință ecologică, ea nu va suporta absurditatea care are loc acum pe întreaga planetă, ci va atrage și alți oameni după ea, îmbunătățind astfel întreaga lume.

Citiți și:

Postul negru, cel mai ieftin medicament

Ce tratament și-ar administra imediat un medic dacă el personal s-ar îmbolnăvi de cancer?

Pastilele negre care elimină toxinele! Sunt considerate unele dintre cele mai eficiente remedii din lume

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More