Menta și ghimbirul sunt plante vindecătoare minunate pentru auto-îngrijire

de Dayna Colvin

Natural News Blogs 

 
 
Menta și ghimbirul sunt două dintre plantele mele preferate pentru vindecare. Am descoperit menta atunci când aveam 10 ani și am folosit-o toată viața pentru tratarea tuturor afecțiunilor mele, mai ales a indigestiei. Am descoperit ghimbirul acum 20 de ani când am avut o răceală mai puternică și am avut nevoie de o plantă vindecătoare pentru a-mi stimula sistemul imunitar. Sunt foarte recunoscătoare pentru beneficiile lor legate de vindecare. 
 
 

 
 
Am un stomac foarte delicat și aceste minunate plante medicinale m-au ajutat foarte mult, în nenumărate feluri. 

Îmi place menta deoarece crește necultivată (sălbatic) peste tot și va exista întotdeauna minunatul dar vindecător al acesteia. Ghimbirul crește în principal în Orientul Mijlociu, dar și în alte părți ale lumii. Ambele pot fi plantate și cultivate în propria grădină de plante medicinale. 

Adesea beau ceai sub formă de macerat la rece de mentă atunci când nu mă simt bine și este nevoie să-mi vindec indigestia și să-mi stimulez apetitul. Beau macerat de ghimbir din motive similare, dar îmi place, de asemenea, să adaug pudră de ghimbir și ghimbir proaspăt la mesele mele delicioase, sănătoase și vegane. Aromele puternic înțepătoare sunt foarte vindecătoare. Îmi plac savorile și aroma. 

Nu plec niciodată de acasă fără mentă. Este energizantă, răcoritoare, un decongestionant natural și creează o energie benefică vindecătoare în orice mediu toxic, nefast. Port o sticluță cu ulei esențial organic de mentă în poșetă. Am trei cutii de ceai de mentă în dulap. Am două pungi de praf de ghimbir organic și 3 bucăți mari de ghimbir proaspăt organic. Îi încurajez pe toți să aibă mentă și ghimbir în trusa lor de prim ajutor și în cabinetul de medicină holistică pe bază de plante. Bucurați-vă de o bună sănătate și de vindecare prin mijloace naturale, pe care o puteți obține singuri.

Aș dori să împărtășesc o rețetă de ceai pe bază de plante vindecătoare pe care o fac atunci când dragul meu soț sau eu nu ne simțim bine și avem nevoie de un impuls energetic. Este o poțiune minunată de ierburi, care se potrivesc foarte bine, și este delicioasă.

Într-o cană puneți apă plată sau de izvor peste care adăugați:
– 2 lingurițe frunze proaspete de mentă, spălate în prealabil
– 1/2 linguriță ghimbir tăiat proaspăt
– 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors 
– 1 linguriță de sirop de arțar sau îndulcitorul dvs. organic preferat, nerafinat.

Lăsați la macerat timp de 6 ore, până când substanțele active din plante sunt extrase și ceaiul este foarte puternic. Când aroma umple aerul și ceaiul are un gust puternic de mentă și ghimbir, veți ști că ceaiul este gata pentru a fi băut. Vă puteți bucura de acest ceai delicios, vindecător, pe bază de plante, în zilele reci, dar vă puteți, de asemenea, bucura de el și în zilele fierbinți de vară. Este minunat să îl beți încet pe tot parcursul zilei, iar puterea binefăcătoare a plantelor vă va ajuta să vă simțiți bine ore întregi. 

Citiți și:

Ghimbirul cu miere, un preparat simplu, perfect natural ce prezintă unele efecte extraordinare

Plăcerea gustului – Condimentele și mirodeniile

yogaesoteric

11 septembrie 2019 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More