Minienciclopedia sucurilor şi băuturilor perfect naturale, regenerante

– prezentarea cărţii –

 

Adeseori, graba şi timpul tot mai scurt pe care îl avem la dispoziţie ne determină să fim mai puţin selectivi şi atenţi la calitatea hranei pe care o consumăm. În limita posibilului trebuie totuşi să fim cât se poate de atenţi la tot ceea ce pătrunde în organismul nostru sub formă de hrană fizică pentru că, dincolo de aparenţe, fiecare aliment pe care îl ingerăm declanşează la scurt timp după aceea în universul nostru lăuntric distincte fenomene de rezonanţă ocultă® cu anumite focare tainice de energie care există în afara noastră, în Macrocosmos. Aceste procese de rezonanţă ocultă® sunt foarte puternice şi se desfăşoară pe perioade de timp de la 24 la 36 de ore. Cunoscând această taină, care este ştiută de mii de ani de către cei iniţiaţi, ne putem da seama cu uşurinţă că, în realitate, fiecare aliment şi, de fapt, fiecare plantă, fiecare legumă, fiecare fruct pe care îl introducem în organism sub formă de hrană declanşează, la scurt timp după aceea, tainice şi pregnate fenomene de rezonanţă ocultă®, care provoacă în universul nostru lăuntric efecte complexe, specifice, intim legate de calitatea şi încărcătura energetică a respectivului aliment. Puţini cunosc faptul că ecourile subtile ale acestor efecte influenţează inclusiv învelişurile invizibile enigmatice (în special PRANA MAYA KOSHA şi MANO MAYA KOSHA) ale Microcosmosului fiinţei noastre. Alimenaţia lacto-ovo-vegetariană pură şi naturală (fără aditivi, chimicale şi fără alte produse de sinteză, care sunt toxice) ne ajută să asimilăm în universul nostru lăuntric noi şi importante energii subtile (PRANA-ice), care sunt la rândul lor, atrase şi înmagazinate de astfel de alimente. Hrănindu-ne de fiecare dată astfel, oferim trupului nostru acele ingrediente naturale ce conţin toate principiile active pure, regenerante, vitalizante şi hrănitoare ce ne ajută din plin să avem o viaţă sănătoasă, fericită, armonioasă.

Prin intermediul acestei „Minienciclopedii”, am urmărit să vă punem la dispoziţie anumite reţete simple, care (înainte de toate) necesită un timp scurt de preparare (nu implică fierbere sau prăjire) şi în plus menţin nealterate savoarea naturală şi culoarea ingredientelor. Astfel de alimente (ce sunt uşor asimilabile de către organism) pot fi folosite cu succes în alimentaţia noastră zilnică, deoarece ingredientele lor de bază îşi păstrează nealterată savoarea naturală şi culoarea ingredientelor. Astfel de alimente (ce sunt uşor asimilate de către organism) pot fi folosite cu succes în alimentaţia noastră zilnică, deoarece ingredientele lor de bază îşi păstrează nealtereate calităţile nutritive. Vă invităm să îndrăzniţi să descoperiţi cât mai repede (pentru sănătatea şi bunăstarea voastră lăuntrică) savoarea şi aromele fermecătoare ale sucurilor şi ale băututrilor proaspete care sunt perfect sănătoase. Dacă vă veţi face un obicei (plăcut şi sănătos) din a consuma zilnic astfel de sucuri în forma lor naturală, veţi descoperi totodată că ele sunt uşor de asimilat şi, printre altele, permit regenerarea organismului, oferindu-i un plus de vitalitate. Mai mult decât atât, veţi observa după câteva luni că fructele şi legumele ce sunt savurate şi ingerate atent şi conştient sub forma unor delicioase sucuri naturale generează anumite transformări profunde şi pregnante, în universul nostru lăuntric, deoarece provoacă de fiecare dată procese distincte de rezonanţă ocultă® cu focarele de putere nesfârşite, enigmatice care există în Macrocosmos.

Simpla ingerare a unui suc de mere amestecat cu miere de albine şi apă pură de izvor generează un anumit proces de rezonanţă ocultă® atât cu anumite energii subtile specifice din Macrocosmos, cât şi cu toţi merii şi cu toate merele ce cresc pe planeta Pământ. În felul acesta, se poate vorbi totodată de declanşarea unui proces tainic de  rezonanţă ocultă® multiplă, complexă, ce apare de fiecare dată atunci când savurăm într-un mod foarte atent şi conştient un delicios suc de mere.

În lucrările următoare, vom urmări să revelăm principalele efecte subtile oculte, spirituale, paranormale pe care le generează în universul nostru lăuntric fiecare fruct, fiecare legumă, precum şi anumite plante tămăduitoare sau condimente ce sunt în mod curent folosite. Aceste aspecte ezoterice ne vor ajuta să ne trezim anumite disponibilităţi latente, ne vor permite să ne accelerăm transformarea spirituală şi totodată vor face cu putinţă trezirea şi dinamizarea anumitor calităţi la care mulţi dintre noi aspirăm. Toate aceste vor constitui o sui generis premieră pentru fiinţele umane care sunt interesate de spiritualitatea autentică şi de practica yoga în România.

Referitor la aceste aspecte am mai putea adăuga că un studiu ştiinţific riguros a descoperit deja că într-un interval de timp de 2,5-3 ore, întregul regn vegetal care există pe planeta Pământ are nebănuita putere de a atrage şi de a stoca tot atâta energie solară cât consumă o întreagă ţară cu aproximativ 7 milioane de locuitori de-a lungul unui an de zile. În acelaşi sens, s-a mai estimat totodată că întregul regn vegetal al planetei Pământ produce prin intermediul proceselor de fotosinteză, într-un anumit interval de timp, o cantitate de energie care este de zece ori mai mare decât aceea de care are nevoie întreaga umanitate în acelaşi interval de timp.

Studiind cu suficientă atenţie această „Minienciclopedie”, vom descoperi că întocmai precum pictura genială sau muzica ce are o reală valoare, şi gastronomia este, la rândul ei, atât o ştiinţă, cât şi o artă. Recipientele în care preparăm de fiecare dată hrana pot fi asemuite – analogic vorbind – cu pensulele, cu culorile şi cu şevaletul unui pictor priceput, sau cu vioara şi notele muzicale ce sunt utilizate cu măiestrie în cazul unui compozitor talentat. Aşa cum un astfel de pictor îşi alege cu o deosebită grijă culorile pe care le foloseşte sau aşa cum un muzician face de mai multe ori repetiţii pentru a interpreta întocmai ca un mare virtuoz partiturile sale, am putea spune că în acelaşi fel bucătarul inteligent, suficient de iscusit şi inspirat reuşeşte de fiecare dată să aleagă şi apoi să combine într-un mod armonios ingredientele sale cele mai potrivite, pentru a crea un savuros meniu culinar, ce este mult îmbăgățit de și prin faptul că principiile hrănitoare ale acestora sunt păstrate nealterate. La toate acestea el mai adaugă atunci în plus energiile psihomentale benefice pe care le vehiculează ca un sui generis canal prin universul său lăuntric, prin intermediul cărora încarcă cu o componentă subtilă aparte hrana pe care o pregătește cu încântare, dăruire și bunăvoință. În felul acesta, se poate spune că de fiecare dată componentele energetice, subtile ale alimentelor pe care le ingerăm ne hrănesc nu numai trupul, ci și sufletul. Tocmai de aceea este atât de important pentru fiecare dintre noi ca hrana pe care o ingerăm să fie pură, naturală și nealterată. Este important să ne dăm seama că numai o astfel de hrană ne ajută totodată să devenim mai receptivi față de aspectele spirituale și (de ce nu?) să-L descoperim chiar pe DUMNEZEU, mai întâi în propriul nostru univers lăuntric și apoi pretutindeni în afara noastră.

În încheiere nu ne rămâne decât să vă urăm „poftă bună!!!” tuturor acelora care veți studia cu suficientă atenție această carte și o veți pune neîntârziat în practică, spre a vă convinge în felul acesta de valoarea ei.

profesor yoga Gregorian Bivolaru

Această carte a fost publicată la Editura Shambala și tiparită la Ganesha Publishing House.

yogaesoteric
3 noiembrie 2011

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More