MIRACOLUL este şansa oferită de practica YOGA

Mă numesc Cojan Justina, am vârsta de 55 de ani şi sunt profesor universitar la Facultatea de Electrotehnică din Iaşi. Practic de 17 ani YOGA integrală în cadrul MISA România. Vă voi relata două cazuri: unul trecut în care am fost implicată direct şi unul recent aflat în desfăşurare, la care particip efectiv. Doresc să vă relatez aceste cazuri, într-un anume fel asemănătoare, pentru a putea astfel veni în ajutorul tuturor acelora care au nevoie să-şi depăşească o suferinţă fizică, o traumă existenţială de orice natură sau care doresc să-şi armonizeze existenţa în viaţa de zi cu zi prin practicarea unor exerciţii YOGA, sub îndrumarea unor persoane competente, cu experienţă în acest domeniu.

1. La vârsta de 40 de ani am fost pusă în faţa unei tragedii. Din motive doar aparent necunoscute am fost „ţintuită” la pat de o gravă discopatie lombară. Vreme de câteva luni mi-am dus viaţa târându-mă pur şi simplu, iar trupul meu se deformase, dându-se după durerile care erau de neimaginat. Eforturile disperate ale medicilor au dus la un singur verdict: operaţie la coloană. Reuşită sau nu, operaţia îmi dădea singura şansă de a supravieţui în limita asumării unor consecinţe impuse de intervenţia chirurgicală. În dimineaţa în care trebuia să fiu dusă la spital – era în luna februarie – o zăpadă căzută peste noapte a blocat total circulaţia în oraş, spulberându-mi ceea ce se prefigura a fi singura mea şansă. La limita disperării, am cerut ajutorul profesorului nostru de YOGA. El mi-a oferit ajutor şi m-a susţinut, dându-mi o tehnică, aparent dintre cele mai simple – elongaţia coloanei asociată cu o tehnică de cromoterapie. Plină de o încredere neţărmurită pe care numai limita disperării mi-a dat-o în acel moment, trecând peste durerile insuportabile, am practicat tehnicile primite şi după câteva luni m-am pus pe picioare. Vindecarea mea, alături de radiografia care arăta o coloană deformată la extrem, într-un “S” tragic, a fost considerată de către medici un fapt inexplicabil şi unanim recunoscută ca fiind drept o MINUNE. Minunea salvatoare s-a numit pentru mine practica YOGA prin cele două tehnici primite de la profesorul nostru, sub atenta lui supraveghere. Cuvintele nu pot cuprinde recunoştinţa mea şi ori de câte ori întâlnesc un caz asemănător îi împărtăşesc această experienţă care mi-a schimbat radical viaţa.

2. Cristian este un tânăr din Iaşi care printr-o nefericită împrejurare este complet paralizat de patru ani. Diagnosticul: fractură cominutivă de corp vertebral C4 şi C5 cu deplasarea fragmentului C5 în canalul medular; tetraplegie flască. Având un prieten care a început să practice YOGA, acesta l-a rugat pe profesorul nostru să-l ajute. Astfel, am ajuns să-l cunosc pe Cristian şi nu mi-am putut imagina o tragedie mai mare pe care soarta o poate da unei fiinţe umane. Sub îndrumarea nemijlocită a profesorului nostru de YOGA îl ajut pe Cristian să realizeze anumite tehnici speciale de respiraţie yoghină controlată, să abordeze o alimentaţie naturistă, împreună cu un tratament adecvat de fitoterapie. După aproximativ două luni de practică perseverentă, cu credinţă şi încredere, Cristian a început să-şi simtă membrele: picioarele şi braţele. Acum, după trei luni îşi poate mişca braţele din cot şi ajunge cu mâna la nas. Îşi permite să fie chiar politicos şi atunci când cască duce mâna, cu degetele încă chircite, la gură. Una din bucuriile lui cele mai mari a fost atunci când a simţit o muscă pe mână, iar acum când o simte şi pe picior, întreaga lui fiinţă renaşte pur şi simplu. Practica YOGA, în cazul lui Cristian face posibilă realizarea unui adevărat MIRACOL. Miracolul este şansa oferită de practica YOGA ce face cu putinţă ca o fiinţă umană să poată reveni la viaţă.

Citiţi şi:
Câteva secrete ale fericirii
Cauzele suferinţei

yogaesoteric
octombrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More