Mulțumesc, mama Merkel

Un documentar difuzat de Spiegel TV, despre un refugiat sirian care trăiește în Germania, din ajutor social, împreună cu cele două soții și cei șase copii, a stârnit controverse.

Documentarul spune povestea lui Ahmad A., un sirian de 32 de ani, care a fugit din Aleppo în 2015, împreună cu familia lui și s-a stabilit în nordul Germaniei via nordul Greciei, Franța și Danemarca, relatează Bild.

Bărbatul locuiește într-o casă cu două etaje împreună cu cele două soții și cei 6 copii. Casa este pusă la dispoziție de comunitatea locală. În ciuda faptului că poligamia este interzisă în Germania, Ahmad a fost lăsat de autorități să-și aducă a doua soție în țară pentru că este mama a patru dintre copiii săi.

Ahmad s-a căsătorit cu Lina, a doua lui soție pe când aceasta avea 13 ani, în timp ce prima lui soție, Bettol, avea 14 ani în momentul căsătoriei.

Ahmed mai are o a treia soție în Siria, însă le-a spus jurnaliștilor de la Spiegel că are nevoie de o casă mai mare pentru a o aduce și pe aceasta în Germania. Planurile sale de viitor mai includ o soție – a patra – și vrea să aibă 10 copii în total.

„Sunt singurul copil în familia mea. Am ales să mă căsătoresc cu un bărbat însurat. Nimeni nu m-a forțat”, a spus Lina, a doua soție.

Toată familia locuiește într-o casă socială iar statul german le asigură și un venit. Întrebat de jurnaliști cât primește pe lună, Ahmad a spus că nu știe, doar se duce la bancă și ridică banii.

Toți au statut de refugiat și pot sta în Germania timp de 3 ani. Ahmad ar putea căuta un job și lua lecții de germană, dar preferă să stea acasă cu copiii, notează sursa citată.

„Mulțumesc, mama Merkel. Este singura persoană care a înțeles suferința sirienilor. Le mulțumesc germanilor chiar dacă sunt și rasiști printre ei. Germanii știu ce e războiul și le-au arătat compasiune sirienilor”, a declarat el.

Citiți și:

De ce preia Germania cei mai mulţi refugiaţi

Cartierele de tip «no-go area» din Europa Occidentală și utopia asimilării imigranților yogaesoteric

14 iunie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More