Naționalismul nu este o ideologie, ci este tocmai acea rânduială divină, un caracter după care o nație trăiește și se dezvoltă din punct de vedere religios, social, cultural și economic

În 1997 (Târgu-Mureș), pe vremea când UE nu vorbea de greieri și frig, ci de mărgele, noi am fost tot naționaliști, ca acum. Timpul nu ne-a schimbat sufletele. Deși eram tineri studenți, eram pe deplin conștienți de faptul că ridicarea României nu se poate înfăptui decât prin afirmarea propriilor valori naționale și printr-un protecționism economic.

Eram perfect lucizi și anticipam că liota politicianistă va vinde fără scrupule suveranitatea națională și va perverti prin canalele media și educaționale generațiile ce vor urma. Dar totuși, puțini își imaginau aberațiile la care a ajuns astăzi ideologia comunistă marca UE. Cine își închipuia atunci că peste 25 de ani o duduie șefă de la Comisia Europeană ne va învăța cum să ne spălăm pe mâini, așa cum comuniștii îi puneau pe copii la școală să-și pună mâinile pe batistuțe să vadă dacă au unghiile curate? Cine își imagina totuși că UE în „lupta” cu Rusia (pe care a potențat-o și finanțat-o din ’90 încoace) și cu „încălzirea globală”, ne va pune să facem duș la comun și să ne zgribulim în case iarna cu un singur bec de 25 aprins în toată casa?

Exact la fel ne cerea comunismul până în ’89, adică nu ne cerea, ci ne impunea, tăindu-ne de-a dreptul ore în șir căldura și curentul. Dar cine „visa” că UE ne va îndemna, cu un elan globalist demn de Steaua Roșie, să mâncăm insecte și să considerăm aripile de greier ca fiind delicatese? Adică se gândea cineva că salamul de soia modificată genetic va fi înlocuit cu greierul-eco?

„Sacrificiile” pe care UE ni le cere acum sunt copy-paste cu sacrificiile pe care regimul comunist de până în 1989 ni le cerea pentru a „învinge imperialismul capitalist”. Uite că imperialismul din Est și cel din Vest, atât de mult s-au luptat unul cu altul, până au devenit unul și același. Atunci când economia este dictată de ideologie și nu de legile ei firești, se duce de râpă și oamenii de rând suferă.

Aceasta se petrece pentru subjugarea noastră. Prețurile mărite la energie, asigurări, alimente etc. nu sunt generate de mecanisme economice, nu sunt generate de piață, ci de politici aplicate menite a ne „convinge” de ceva. Cresc prețul benzinei și motorinei pentru a ne convinge că mașinile electrice sunt bune așa cum cresc prețurile la gaz și electricitate, pentru a înghiți mai ușor Acordul Green Deal care ne face să renunțăm „de bună voie” la resursele noastre naturale și să le vindem pe nimic. Comuniștii de azi, la fel ca cei de ieri, nu renunță în schimb cu niciun euro sau rublă la luxul lor.

Nu veți vedea niciun comisar făcând economie la ceva, așa cum nu ați văzut nici în trecut vreun comisar comunist sacrificându-se în lupta cu imperialiștii capitaliști. Toți comisarii ăștia au un numitor comun: trăiesc în lux, nu aplică în viața personală nimic din ceea ce spun și au un dispreț profund pentru oamenii de rând. Se spală pe mâini la televizor și aruncă cu noroi, umilință și sărăcie peste noi.

Soluția nu este în ideologii, ci în firescul cotidian, iar acest firesc constă în rânduiala dată de Dumnezeu fiecărui neam.

Naționalismul nu este o ideologie ci este tocmai acea rânduială divină, un caracter după care o nație trăiește și se dezvoltă din punct de vedere religios, social, cultural și economic, în specificul ei istoric, adică într-un mod natural.

Noi spunem așa: „Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Citiți și:
Gheorghe Piperea: Situația este mult mai gravă decât pe vremea economiei ceaușiste de energie și a alimentației raționale
La Bruxelles se spune ce ne așteaptă: „Următoarele cinci până la zece ierni vor fi dificile”. „Nori grei pe economie, zăpadă neagră pe companii”

 

yogaesoteric
16 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More