Nature House, casă-seră în Arctica: învinge frigul şi respectă natura

Familia norvegiană Benjamin şi Ingrid Hjertefølgers a vizat să-şi construiască o casă durabilă şi eficientă energetic, în nordul îndepărtat al Norvegiei. Un loc confortabil în care să-şi crească cei patru copii, în respect deplin faţă de natura înconjurătoare.

Astăzi Nature House este o realitate: o casă cu trei etaje, de 200 de metri pătraţi, construită numai cu lemn şi cob (un amestec de apă, argilă, nisip şi paie). Dar bogăţia reală este cupola solară geodezică care înconjoară casa complet. O structură semisferică, produsă de Solardome, din aluminiu şi sticlă, cu panouri solare integrate, care acţionează ca o barieră împotriva vânturilor arctice şi căderilor de zăpadă.

În plus, microclimatul creat în interiorul domului permite familiei Hjertefølgers să cultive o mare parte din produsele alimentare în cele două grădini: una situată în jurul casei (80 metri pătraţi) şi cealaltă pe acoperiş (100 metri pătraţi).

Ţările nordice pot fi considerate un model de succes în multe domenii. Sistemul lor de învăţământ, salariile, marea implicare a statului în asistenţă socială, sistemul fiscal echitabil, sistemul lor de sănătate, şomajul scăzut şi ratele ridicate de fericire sunt o sursă de admiraţie pentru mulţi.

Citiți și:

Un cuplu din SUA şi-a construit o casă cu doar 30.000 de dolari, independentă energetic. Nu mai plătesc rate la bancă sau facturi de utilităţi! 

Un cuplu a construit o altfel de «casă verde». Se încălzesc iarna şi au legume pe tot parcursul anuluiyogaesoteric

15 decembrie 2018 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More