Nodul Nord in Taur

de Rodica Purniche

Punctul vulnerabil al nativilor cu Nodul Nord în Taur este acela de a-şi căuta propria valoare prin intermediul altora. Pur şi simplu, ei trebuie să-şi urmeze propriul drum. Procedând astfel, ceilalţi îi vor sprijini şi financiar, şi afectiv.

Aceşti nativi îşi doresc să fuzioneze plenar cu fiinţa iubită într-un angajament total şi permanent, ea fiind atentă asupra necesităţilor lor materiale, iar ei, în schimb, îngrijindu-se de toate necesităţile emoţionale ale celuilalt (sau viceversa) – o  relaţie sinergică aşadar, dar care înseamnă, în realitate, dependenţă totală. Condiţia ca relaţia să fie şi reuşită constă în conştiinţa pe care fiecare trebuie să o aibă faţă de valoarea scopurilor pe care le împărtăşesc sau urmează să le împlinească. Aceşti nativi sunt mari constructori – fie că este vorba despre o casă, despre o relaţie sau despre o afacere. Pot construi, cu succes, orice, excelând în profesii legate de ceea ce consideră ei că este cu adevărat valoros. De asemenea, sunt renumiţi pentru înzestrări financiare (să nu uităm că ne aflăm pe axa Taur-Scorpion, axa posesiunilor materiale şi a chestiunilor financiare).

Orice domeniu în care se pune accentul pe aspectele materiale, concrete ale vieţii, precum şi pe cele cinci simţuri va fi profitabil şi aducător de satisfacţii: lucrul la fermă, construcţii, inginerie, artă culinară, afaceri bancare, monetărie şi bijuterie sau instructaj pentru educaţie fizică. În general, pentru nativii cu Nodul Nord în Taur, cea mai bună alegere este să acţioneze în mod direct: să administreze un proiect propriu, o afacere proprie sau să lucreze la propria lor firmă. Aceşti nativi au o imensă nevoie de pace. Dacă îşi urmează dorinţa de a forţa o situaţie, atunci întreaga situaţie va colapsa. Reciproc – dacă aleg calmul, situaţia va evolua în avantajul lor, într-un mod care va fi inclusiv spre binele tuturor celor implicaţi.

Aceşti nativi vor uneori să fie „mai mult decât ceea ce sunt“ (le place să-i impresioneze pe ceilalţi) şi aceasta le poate crea probleme. Au de învăţat că sunt bine aşa cum sunt. Autosabotajul vine din dorinţa de a merge prea repede sau de a fi „mai mari“ decât sunt ei în realitate. O bună afirmaţie pentru ei este: „Ceea ce cred alţii despre mine nu este treaba mea!“
Uneori, nativii cu Nodul Nord în Taur sunt atraşi în poziţii de mare influenţă. Ei devin, de exemplu, avocaţi în companii foarte puternice din branşa legilor, directori în mari corporaţii şi aşa mai departe. O piatră de încercare pentru ei este să reziste tentaţiei de a abuza de putere.   

Nativii cu Nodul Nord în Taur trebuie să înveţe să se relaxeze şi să se bucure de plăcerile simple ale vieţii. Sentimentul interior de „confort“ reprezintă barometrul fidel care le arată dacă sunt pe calea cea bună. Din când în când, nativii cu Nodul Nord în Taur se confruntă cu o gelozie specifică. Admiră posesiunile altora şi le râvnesc. O soluţie benefică pentru ei în acest caz este să-şi comute atenţia de la ceea ce nu au, apreciind darurile pe care deja le-au primit. În actuala existenţă nativii cu Nodul Nord în Taur au de realizat bunuri materiale, aşa încât a le dori nu constituie o greşeală. Doar că ei trebuie să le dobândească prin efort propriu şi răbdare. Detaşându-se încet-încet de persoanele considerate „sursele“ lor de siguranţă existenţială şi dobândind curajul de a se îngriji singuri de propria lor bunăstare, se pot vindeca repede şi definitiv de orice stare de insecuritate.

Nativii cu Nodul Nord în Taur sunt grăbiţi în orice. Ei vor rezultate imediate. Sunt incredibil de puternici şi trebuie să înveţe să se tempereze, fiind mereu atenţi la sentimentul de confort interior şi la controlul permanent al forţelor proprii. Trebuie să înveţe să construiască încet, ca fundaţia lor să fie sigură. Probabil le vine greu să meargă încet, dar aceasta le e lecţia: să înlocuiască o mare intensitate (uneori bruscă sau chiar brutală) cu o evoluţie lentă şi fermă.
Aceşti nativi învaţă deci să încetinească şi să construiască atent ceea ce este important pentru ei: o relaţie, o afacere, un vis, un ideal. Orice stare de disconfort care apare este semn că au omis o etapă necesară în procesul construirii. De-a lungul acestui proces vor dobândi încredere în ei înşişi şi sentimentul de pace datorat progresului lent dar sigur, realizat prin forţe proprii.

Nativii cu Nodul Nord în Taur trebuie să îşi ţină în frâu tendinţa de a fi răzbunători. Indiferent de incidentul petrecut, ei trebuie să ierte atât acest incident, cât şi propria lor fiinţă care a permis ca incidentul să aibă loc. Este de folos, totodată, să conştientizeze puterea pe care au dobândit-o în urma acelei experienţe. Iertarea este esenţială pentru aceşti nativi: ea este cheia eliberării de amintiri dureroase. Dacă sunt supăraţi pe cineva pe care nu l-au iertat, atunci rămân condiţionaţi de o legătură psihică negativă cu acea persoană. Iertarea adevărată rupe definitiv legătura cu cei care i-au făcut rău şi face ca nativul cu Nodul Nord în Taur să devină invulnerabil faţă de orice acţiune a sa.

Nativii cu Nodul Nord în Taur sunt oameni dornici de senzaţii „tari“ şi de gusturi intense (de altfel, un eventual defect al Semnelor fixe îl constituie excesele, de orice fel: tocmai de aceea ei sunt oameni la care „gustul vieţii“ este foarte puternic). Pentru a compensa această dorinţă superactivă, ei trebuie să aplice antidotul: să aprecieze ceea ce au deja. Pentru a avea o minte liniştită şi forţă interioară, e bine ca nativii cu Nodul Nord în Taur să petreacă frecvent anumite perioade de timp în natură. Natura le schimbă magic starea emoţională perturbată într-o stare de calm.

Unii dintre nativi lucrează cu plante sau se ocupă de grădinărit, fiindcă acest lucru este liniştitor pentru ei. Îmbrăţişarea unui arbore le poate da aceeaşi energie şi fericire precum îmbrăţişarea unei fiinţe iubite. A îmbrăţişa o fiinţă umană este, de asemenea, un act benefic, deoarece afectivitatea senzuală le face întotdeauna bine.

Muzica este o sursă excelentă de plăcere pentru aceşti nativi, linişteştindu-le mintea schimbând frecvenţele grosiere cu tipare armonioase. Ei au afinităţi cu sunetele din natură – valuri care se sparg de ţărm sau păsări cântând. A se bucura de simţul auzului este în deplin acord cu firea lor, tot aşa cum pot să se bucure cu uşurinţă şi de simţul văzului – remarcând frumuseţea înconjurătoare, apreciind creaţiile de artă sau acordându-şi răgaz ca să admire un apus de soare. Le este, de asemenea, benefic să devină conştienţi de simţul lor tactil. A-şi găsi timp să atingă un copac, o frunză, o bucată de lemn sau de ţesătură – şi să aibă senzaţia de confort fizic – este cu totul adecvat pentru ei.

Toate acestea sunt posibile deoarece nativii cu Nodul Nord în Taur au, în general, „mugurii simţurilor“ deplin treziţi. Aceşti nativi se pricep de minune să savureze plăcerile derivate din necesităţile existenţiale – de exemplu, bucuria unei mese îmbelşugate sau a unui restaurant cu specific naţional, fericirea idilică a unei case de odihnă sau o livadă rodnică. Dorul de sufletul-pereche îi face pe nativii cu Nodul Nord în Taur să sondeze psihicul altora. Le e uşor să ofere celorlalţi susţinere şi încurajare. Dar dacă ei forţează şi caută să schimbe starea celuilalt, au surpriza să constate că acel om răspunde cu mânie, fiindcă simte că i-a fost invadat „teritoriul propriu“. Iar reacţia lui este perfect îndreptăţită. Dacă învaţă iubirea şi iertarea, ei se vindecă de toate traumele situaţiilor în care au fost răniţi pe nedrept.
Pentru că au de construit un sistem personal de valori, ei trebuie să facă deosebirea între valorile altora şi valorile proprii, realizând ceea ce vor ei. Dar, dacă aceşti nativi suprimă dorinţa lor de îmbogăţire din cauza dezaprobării cuiva, ei vor ajunge să aibă probleme cu banii. De aceea, dacă îşi doresc prosperitate, atunci să urmărească deschis să o obţină. Cel mai important obiectiv pentru nativii cu Nodul Nord în Taur este să se angajeze în direcţia dată de propriile valori şi să dobândească o corectă apreciere de sine. Nativii cu Nodul Nord în Taur trebuie să conştientizeze că puterea le vine din interior şi nu depinde de nimeni sau nimic. Totul este ca ei să-i permită să se manifeste cât mai firesc în exterior. Dacă îşi folosesc în scop benefic simţul financiar înnăscut (bazat pe o percepţie foarte corectă şi clară a valorilor materiale) şi construiesc pentru folosul societăţii, ei pot deveni foarte bogaţi.

Fragment din lucrarea Nodurile lunare

Citiţi şi:

Nodurile lunare
/moved_content.php?lang=RO&item=4996

yogaesoteric
15 ianuarie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More